Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Προσφυγή της ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π. στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Μετά την άκαρπη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π. με τον Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26/03/09, η Ομοσπονδία μας αποφάσισε την προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του Υπουργείου Υγείας, για τις τραγικές ελλείψεις Νοσηλευτικού Προσωπικού και τη συστηματική παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας στα Ελληνικά Νοσοκομεία.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί εναλλακτική συνέχεια της κινηματικής δράσης της Ομοσπονδίας, που κορυφώθηκε με τις δύο αλλεπάλληλες καταλήψεις του ΥΥΚΑ το τελευταίο διάστημα.

 Αφορμή για την προσφυγή αποτέλεσε η πληθώρα καταγγελιών που φτάνουν στην Ομοσπονδία από κάθε γωνιά της χώρας, και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μετά την υποβολή σχετικής καταγγελίας στο Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά, πριν από περίπου ένα χρόνο περίπου.

 Η στάση του Υπουργείου Υγείας που εδώ και πάρα πολύ καιρό σκόπιμα απαξιώνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας συντηρώντας συνθήκες υποστελέχωσης, και η κάλυψη που προσφέρει στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, οι οποίες  παραβιάζουν συστηματικά την εργατική νομοθεσία, αναγκάζοντας το Νοσηλευτικό Προσωπικό της χώρας να εργάζεται σε μεσαιωνικές συνθήκες γαλέρας, ευθύνονται αποκλειστικά για την όποια δυσάρεστη τροπή για τη χώρα λάβει η εξέλιξη αυτή.

Γραφείο Τύπου ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.