Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Παραιτήθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Από το Messolonghi News

Τα προβλήματα όμως παραμένουν....

«Σύντομα θα έχω νέα για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου» μας είχε δηλώσει προ δεκαημέρου ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, αναφορικά με τα προβλήματα δυσλειτουργίας του ιδρύματος.
Ήδη το πρώτο «νέο» είναι η παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου Ιωάννη Κεφαλά χθες, μια παραίτηση που είχε ζητηθεί από τον κ. Σαλμά προ μηνός…
Όμως επειδή η παραίτηση από μόνη της δεν αρκεί για να επαναλειτουργήσει τόσο η Καρδιολογική όσο και η Παιδιατρική κλινική απαιτείται άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να τεθούν σε επαναλειτουργία οι δυο κλινικές. Και οι πρωτοβουλίες δεν έχουν να κάνουν τόσο με τα πρόσωπα όσο με την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ΑΜΕΣΗ κάλυψη των κενών.
Κι αυτό διότι απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα προβλήματα της δυσλειτουργίας οφείλονται σε καθυστερήσεις και σε κακό προγραμματισμό της διοίκησης αλλά και προϊσταμένων κλιμακίων του Υπουργείου Υγείας, αναφορικά με την κάλυψη των κενών στις προαναφερόμενες κλινικές.
Επίσης δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε και να αποσιωπούμε το γεγονός ότι 10 χρόνια μετά την λειτουργία του Νοσοκομείου στο νέο κτήριο, αυτή γίνεται με το οργανόγραμμα του παλιού.
Δηλαδή ο νέος οργανισμός του Νοσοκομείου ακόμη δεν έχει εγκριθεί με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του νοσοκομείου εξαιτίας της έλλειψης του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Και αυτό κατά τη γνώμη μας πρέπει να αποτελέσει «στοίχημα» τόσο για τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά όσο και για τη νέα διοίκηση, δηλαδή η άμεση έγκριση του νέου οργανισμού που βρίσκεται υπό έγκριση εδώ και 7 χρόνια τουλάχιστον...αφού είναι αδιανόητο η λειτουργία του Νοσοκομείου να στηρίζεται σε οργανόγραμμα της δεκαετίας του ’70…