Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Γεια σου συνάδελφε Στάθη

Από το ιστολόγιο του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών Γ.Ν.Ρόδου



Ελπίζω να πήρατε τα χαρτάκια μισθοδοσίας Ιουνίου 2009 στα χέρια σας αγαπητοί συνάδελφοι. Μη μου πείτε....χαρήκατε...γεμίσαμε φράγκα. Όπως ακριβώς μας τα έλεγε ο συνάδελφος Στάθης. Όπως ακριβώς τα έλεγε και η συμφωνία του Δεκεμβρίου 2008. Όπως τα έλεγε και ο κ. Υπουργός...."κάθε γιατρός θα πάρει αύξηση από 600-1000 ευρώ."

Τα πήραμε και εμείς οι συνάδελφοι της επαρχίας και κάναμε το σταυρό μας...ειδικά οι διευθυντές και οι παλιοί επιμελητές Α' και Αναπληρωτές Διευθυντές. Επιτέλους δικαιωθήκαμε.

Μείον 350-400 ευρώ οι εφημερίες. Πιό λίγα από τα παλιά. Και ενώ αυξάνονται οι δικές μας κρατήσεις, η εισφορά του εργοδότη παραμένει η ίδια που ίσχυε στο παλιό μισθολόγιο. Νάσαι καλά ρε Στάθη και εσύ Λαοπάν. Αν δεν ήσασταν και εσείς τι θα κάναμε; Α' ξέχασα....και 1600 ευρώ περικοπή εφημεριών γιατί υπερβαίνουν το πλαφόν. Βλέπετε είμαστε μόνο τρείς στην κλινική για να καλύψουμε 45 εφημερίες. Βέβαια οι συνάδελφοι της Αθήνας κλπ δεν έχουν πρόβλημα με πλαφόν κλπ. Και φυσικά και ο Στάθης και ο Παναγιώτης και όλοι οι σχετικοί.

Άλλωστε ο Στάθης έβγαλε την παντιέρα και καλεί τους συνάδελφους της επαρχίας σε αγώνα ενάντια στο άπονο κράτος.

Αντιγράφω από το site: www.tsoukalos.gr.

Συνάδελφοι,

Εξακολουθεί να υπάρχει, και μετά το Νόμο της Συλλογικής Σύμβασης, ένα σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας των νοσοκομείων κυρίως της Β΄ και Γ΄ Ζώνης.

Αιτία του προβλήματος είναι η απαράδεκτη εμμονή της κυβέρνησης να αποφεύγει τη δημοσιοποίηση των ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ αποδοχών του Αρεοπαγίτη με 29 χρόνια προϋπηρεσίας. Αυτό το κάνει οχυρωμένη πίσω από την παράνομη άρνηση των αρμόδιων οργάνων να εγκρίνουν αθροιστικές αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών μεγαλύτερες των 5149 € (παλαιές αποδοχές Αρεοπαγίτη) και έως 7850 € που είναι οι σημερινές αποδοχές του Αρεοπαγίτη.

Ποια είναι όμως η σημερινή πραγματικότητα, την οποία πρέπει με κάθε τρόπο να επιβάλουμε;

Σήμερα ισχύουν αδιαμφισβήτητα 2 πράγματα:

Οι αποδοχές του Αρεοπαγίτη με 29 χρόνια προϋπηρεσίας είναι 7850 € και αυτά δεν μπορούν ούτε να διαστέλλονται, αλλά, και πολύ περισσότερο, ούτε να συστέλλονται.

Έχει καταργηθεί για τις αθροιστικές αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών η οροφή των αποδοχών Αρεοπαγίτη. Δηλαδή, έχει καταργηθεί αυτό που ονομάζουμε plafond Αρεοπαγίτη.

Η κατάργηση αυτή προκύπτει από το άρθρο 9 του νόμου 3754/2009 και το άρθρο 8 της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης της 1ης Δεκεμβρίου 2008.

Μπράβο Στάθη, όλοι στα άρματα. Αλλά πρώτα δώσε μας σε παρακαλώ αυτά που μας κόβουν από το πλαφόν που όταν δεν καταργήθηκε δεν είπατε τίποτα και το κάναμε σημαία και λάβαρο.

Πρέπει αύριο το πρωί να πάς στον Υπουργό Υγείας και Οικονομικών, να τους κουνήσεις στη μούρη αυτά που γράφεις για το πλαφον, και να μη φύγεις από εκεί αν δεν καταργηθεί το πλαφόν. Γιατί αν έχεις καταλάβεις καλά, εσύ και ο σύντροφος Λαοπόδης και οι υπόλοιποι της πλειοψηφίας, είσατε συνυπεύθυνοι. Είστε συνένοχοι. Καθαρίστε λοιπόν την μπουγάδα και μετά τα λέμε για την εξέργερση και τον αγώνα. Και αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για τη λειτουργία των νοσοκομείων Β-Γ ζώνης λόγω του πλαφόν, μπορείς να μου πείς ποιός φταίει; Το Υπουργείο που καλά έκανε και μας κοροίδεψε ή εσείς που βάλατε την υπογραφή σας;

Δεν ξέρετε οτι ισχύει ακόμα το παλιό καλό γνωμικό "πρόσεχε που βάζεις τη .......... και την υπογραφή σου;"

Χαιρετίσματα από τις προβληματικές περιοχές Β-Γ ζώνης και τα νοσοκομεία τους. Πέστα και στους άλλους...Γενικώς.....