Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Επιχείρηση εξαγοράς των ρεπό!

Μετά την ανακίνηση του θέματος της εφαρμογής της νομοθεσίας σχετικά με τα ωράρια εργασίας , τις νυχτερινές υπηρεσίες και τα 2 ρεπό την εβδομάδα για τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και μπροστά στην επικείμενη προσφυγή τόσο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όσο και στον Άρειο Πάγο , παρατηρείται μια έντονη κινητικότητα από πλευράς διοικήσεων σε Νοσοκομεία της χώρας με στόχο την εξαγορά των οφειλόμενων ρεπό σε ομάδες εργαζομένων.
Δηλαδή οι διοικήσεις, αναγνωρίζοντας την αδυναμία να χορηγήσουν τα εκατοντάδες οφειλόμενα ρεπό σε εργαζόμενους σε ορισμένα τμήματα και ειδικότητες και αναγνωρίζοντας επίσης ότι δεν υπάρχει βούληση από την κυβέρνηση για στελέχωση των νοσοκομείων, καλούν εργαζόμενους και τους προτείνουν τη πληρωμή (εξαγορά) των οφειλόμενων ρεπό!
Ο στόχος προφανής .
Να παρουσιάσει το Υπουργείο Υγείας και οι διοικήσεις των νοσοκομείων στα ΜΜΕ μια εικονική παραγματικότητα σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις στα νοσοκομεία της χώρας .Ότι δηλαδή δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα.
Τέτοια φαινόμενα παρουσιάστηκαν και στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας σχετικά με οφειλόμενα ρεπό στις τραπεζοκόμες και στους νοσοκόμους και τραυματιοφορείς.
Αρκετοί εργαζόμενοι , μπροστά στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δέχτηκαν.
Θέλουμε όμως να επισημάνουμε στους συναδέλφους αυτούς ότι τα ρεπό είναι κατάκτηση και δικαίωμα των εργαζομένων.
Είναι απαραίτητα για την διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας τους .
Με την ενέργεια αποδοχής μια τέτοιας πρότασης , θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την υγεία τους, ανοίγουν δρόμο στις διοικήσεις των νοσοκομείων για επέκταση και εκτεταμένη εφαρμογή αυτής της μεθόδου για "επίλυση" του προβλήματος της υποστελέχωσης των νοσοκομείων.
Τελικά ναρκοθετούν το ίδιο το κίνημα στα νοσοκομεία.
Όχι λοιπόν στην εξαγορά των ρεπό.Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα.