Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Για τα ρεπό και τις άδειες στα Νοσοκομεία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι.

Μετά την κατάθεση του εξωδίκου από την ΠΟΕΔΗΝ και από σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία της χώρας μας, (ανάμεσα σε αυτά και από το δικό μας σωματείο), στις διοικήσεις των νοσοκομείων, αλλά και μηνυτήριας αναφοράς στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για την καταστρατήγηση των νομοθετημένων ωραρίων εργασίας, περιόδων ανάπαυσης , χορήγηση ρεπό, χορήγηση αδειών , αριθμό νυχτερινών υπηρεσιών), παρατηρείται προσπάθεια των διοικήσεων των νοσοκομείων να «εξαλείψουν» φαινόμενα οφειλόμενων ρεπό και αδειών παρελθόντων ετών μέσω της εξαγοράς τους. Αυτό συνέβη και στο Νοσοκομείο μας.

Σκοπός τους είναι , αξιοποιώντας και τις οικονομικές δυσκολίες της πλειοψηφίας των οικογενειών των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και ΚΥ, να παρουσιάσουν μέσω των ΜΜΕ στον ελληνικό λαό αλλά και στη δικαιοσύνη μια εικονική πραγματικότητα γύρω από τις συνθήκες εργασίας στα νοσοκομεία.

Να αποκρύψουν τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό που οδηγούν σε αυτή τη καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων.

Επισημαίνουμε ότι τα δυο ρεπό την εβδομάδα και οι κανονικές άδειες είναι κατάκτηση και νομοθετημένα δικαιώματα των εργαζομένων και με κανένα τρόπο δεν πρέπει να είναι διαπραγματεύσιμα.

Ταυτόχρονα η χορήγησή τους είναι και υποχρέωση της υπηρεσίας , όπως προβλέπεται από τη κείμενη νομοθεσία αλλά και τον Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.

Σας καλούμε να μην υποκύψετε σε ενδεχόμενες προτάσεις εξαγοράς των ρεπό και των αδειών και να αγωνιστείτε μέσα από το σωματείο για την πρόσληψη του απαραιτήτου μόνιμου προσωπικού και την εφαρμογή της νομοθεσίας για τα ωράρια εργασίας , τις υπηρεσίες τη νύχτα , τη χορήγηση των ρεπό και την τήρηση του απαραιτήτου χρόνου ανάπαυσης ανάμεσα στις βάρδιες.

Σας καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για να κατακτήσουμε το 7ωρο και 35ωρο και το 6ωρο και 30ωρο για όσους ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα.

ΠΡΕΒΕΖΑ 15 ΜΑΙΟΥ 2009

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ