Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε...

Είχαμε σε προηγούμενο δημοσίευμα αναφερθεί στην απόφαση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Σερρών να ορίσει "Συντονιστή" του Ακτινολογικού Εργαστηρίου του συγκεκριμένου Νοσοκομείου αλλά και των ΚΥ του νομού.
Είχαμε επίσης αναφέρει ότι θα δημοσιεύαμε όποια απάντηση υπήρχε.
Από το ιστολόγιο ΒΗΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ αναρτήσαμε το παρακάτω βίντεο, που αφορά την απάντηση της Διοικήτριας του συγκεκριμένου Νοσοκομείου σε τηλεοπτικό σταθμό.

Παρατηρήσεις από μακρυιά...

Παρατήρηση 1η.

Βεβαίως με βάση το νόμο η Διοίκηση έχει την ευθύνη λειτουργίας του Νοσοκομείου και την δυνατότητα να ορίζει υπευθύνους, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και μια δομή στις υπηρεσίες των νοσοκομείων και μια ιεραρχία , κάποιοι κανόνες και κάποια κριτήρια με τα οποία ορίζονται οι υπεύθυνοι.
Το ερώτημα λοιπόν, που δεν απαντά η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, είναι αν ρώτησε τις αντίστοιχες υπηρεσίες και την ιεραρχία.Δηλαδή με τίνος εισήγηση αποφάσισε τον ορισμό του συγκεκριμένου συντονιστή και με ποιά κριτήρια. Διότι δεν μας πείθει το κριτήριο ότι "είχε βοηθήσει και στο παρελθόν".
Η απόφαση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Σερρών επίσης αναφερόταν στην ανάθεση καθηκόντων στον συντονιστή , όπως μηνιαίο πρόγραμμα υπηρεσίας, θέματα αδειών κλπ.
Εντέχνως αποφεύγει να τα αναφέρει αυτά στην απάντησή της στο συγκεκριμένο βίντεο . Περί άλλων τυρβάζει.

Παρατήρηση 2η

Σχετικά με την άδεια λειτουργίας του ακτινολογικού εργαστηρίου του αντίστοιχου νοσοκομείου. Η Διοικήτρια στην απάντησή της στο βίντεο διαβάζει αποσπάσματα από την έκθεση του ακτινοφυσικού.Να την ενημερώσουμε λοιπόν ότι την άδεια λειτουργίας των ακτινολογικών εργαστηρίων δεν την δίνει ο ελέγχων ακτινοφυσικός, ο οποίος μπορεί να κάνει διάφορες μετρήσεις , ελέγχους και παρατηρήσεις, αλλά δεν είναι αυτός που δίνει την άδεια λειτουργίας των ακτινολογικών εργαστηρίων.Αυτά είναι αρμοδιότητες του αντίστοιχου τμήματος του Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών "Δημόκριτος" και των αντίστοιχων υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, αφού πρώτα λάβουν υπόψη τις παρατηρήσεις του ακτινοφυσικού και τη συμμόρφωση του νοσοκομείου στις κείμενες διατάξεις . Τέτοια έκθεση δεν μας διάβασε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σερρών στο βίντεο.

Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σερρών απάντησε...