Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Δήλωση Βαγγέλη Παπαχρήστου για το νέο Νοσοκομείο Πρέβεζας


Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Παπαχρήστος με αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με το νέο Νοσοκομείο της Πρέβεζας έκανε την ακόλουθη δήλωση.

Η καταδικασμένη από τη λαϊκή ψήφο απερχόμενη κυβέρνηση προχωρεί σε καταδικαστέες ενέργειες για ένα από τα πιο ζωτικά ζητήματα του λαού του νομού της Πρέβεζας. Εκβιάζει την τοπική κοινωνία σε ένα από τα πιο ευαίσθητα θέματα που είναι αυτό της υγείας και με διάφορες υπεκφυγές στοχεύει στην εξυπηρέτηση των αρεστών σε βάρος των πολλών. Σε σύσκεψη «γαλάζιων παραγόντων», χωρίς την συμμετοχή τοπικών φορέων, κατέληξαν να προχωρήσουν στα γνωστά κόλπα του ταξίματος και των εκβιασμών.

Συσκέπτονται χωρίς να σκέπτονται τις συνέπειες των αποφάσεών τους.

Διαπίστωσαν, λένε, «εμπλοκή» με το οικόπεδο που προσφέρει ο δήμος Πρέβεζας και αποφάσισαν να μεταφέρουν το Νοσοκομείο σε άλλο οικόπεδο, σε διπλανό Δήμο, για να «κερδίσουν χρόνο».Η μόνη απεμπλοκή είναι για τα 730.000 ευρώ που θα πάρει ο τεχνοοικονομικός σύμβουλος, για να εμπλέξει την κοινωνία σε τοπικές έριδες και το δημόσιο χρήμα να πάρει το δρόμο για τις τσέπες των ημετέρων.

Αυτή δεν είναι απεμπλοκή είναι διαπλοκή με την κερδοσκοπία στην Υγεία.
Το ζήτημα είναι ότι τα ΣΔΙΤ στον τομέα της Υγείας:

Σημαίνουν υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας

Σημαίνουν ότι όλο και περισσότερο ο κάθε πολίτης θα καλείται να βάλει το χέρι στην τσέπη για όλο και περισσότερες από τις προσφερόμενες υπηρεσίες, εν ονόματι της απόσβεσης της επένδυσης του ιδιώτη

Σημαίνουν άλλη περίθαλψη για τους έχοντες και άλλη για τους μη έχοντες

Σημαίνουν περικοπή ιατρικών υπηρεσιών, τμημάτων και κλινικών που κρίνονται ασύμφορες

Σημαίνουν
μεγαλύτερη επιβάρυνση στα ασφαλιστικά ταμεία

Σημαίνουν μεγαλύτερη επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό, όπου ένα νοσοκομείο θα στοιχίσει πενταπλάσια στον φορολογούμενο πολίτη, μόνο που το κόστος μετατίθεται στο μέλλον, για να γλυτώσουν και να μην το βάλουν στα ελλείμματα που δημιουργούν

Σημαίνουν
ιδιωτικό νοσοκομείο σε δημόσιο οικόπεδο με δημόσιους γιατρούς και νοσηλευτές με άγνωστες εργασιακές σχέσεις ,που λειτουργεί προς όφελος της κερδοφορίας του ιδιώτη .


Έχω δηλώσει επανηλλημένα ότι το ζήτημα του Νέου νοσοκομείου δεν εξαντλείται μόνο στον δημόσιο χαρακτήρα και στην χωροθέτησή του.

Δεν μπορεί για τα επικοινωνιακά παιχνίδια να χάνεται το όραμα για την περιοχή μας. Αυτό που διεκδικούμε είναι να είναι το Νέο Νοσοκομείο, το Νοσοκομείο της Δυτικής Ακτής, που θα συνδυάζει τον κοινωνικό του ρόλο με τον αναπτυξιακό.


Πρώτον η Δυτική Ακτή, από τα Σύβοτα μέχρι την Λευκάδα και τον Αστακό, είναι μια περιοχή που προσβλέπει στην τουριστική ανάπτυξη και το πρώτο πράγμα που απαιτούν οι τουριστικοί πράκτορες είναι η υγειονομική υποδομή, που να μπορεί να εξυπηρετήσει την αυξανόμενη ζήτηση με επάρκεια και ποιότητα.

Δεύτερον, για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου απαιτείται να απευθυνθούμε στους εκτός σαιζόν επισκέπτες που είναι κατά το πλείστον οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας και οι οποίοι έχουν αυξημένες υγειονομικές ανάγκες.

Τρίτον, η ύπαρξη ιαματικών πηγών δίνει την δυνατότητα να συνδυαστεί με την ανάπτυξη ιαματικού και υγειονομικού τουρισμού.

Ευτυχώς για τον τόπο μας, οι μικροκομματικές αλχημείες, τα εκβιαστικά παιχνίδια και η μυωπική διαχείριση ενός ζωτικού θέματος για την ζωή των πολιτών και την ανάπτυξη του τόπου μας, έχουν ημερομηνία λήξης.


Τo Νέο Νοσοκομείο θα είναι δημόσιο Νοσοκομείο, θα γίνει στην Πρέβεζα και θα γίνει από τη δημοκρατική κυβέρνηση που σύντομα θα αναδείξει ο ελληνικός Λαός .

Πρέβεζα 15 Ιουνίου 2009