Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Νέο Νοσοκομείο στην Πρέβεζα:Επικοινωνιακά πυροτεχνήματα σε πορεία πλήρους ιδιωτικοποίησης.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Αρ. πρωτ.:140
ΠΡΕΒΕΖΑ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009


Νέο Νοσοκομείο στην Πρέβεζα.
Επικοινωνιακά πυροτεχνήματα σε πορεία πλήρους ιδιωτικοποίησης.

Με αφορμή τις προθέσεις της κυβέρνησης, όπως αυτές καταγράφονται από τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, να προχωρήσει στην υλοποίηση του νέου Νοσοκομείου Πρέβεζας στο Δήμο Ζαλόγγου του νομού Πρεβέζης, μέσω της μορφής των συμπράξεων με ιδιώτες (ΣΔΙΤ) θέλουμε να τονίσουμε για μια ακόμη φορά τα παρακάτω.

Θεωρούμε την υγεία δημόσιο κοινωνικό αγαθό που πρέπει να παρέχεται δωρεάν και με υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας.

Η ανάγκη παροχής υπηρεσιών νοσοκομειακής περίθαλψης υψηλής ποιότητας στους πολίτες της περιοχής μας, κάνει επιτακτικό το αίτημα ανέγερσης ενός νέου σύγχρονου, πλήρως εξοπλισμένου και επαρκώς στελεχωμένου, νοσοκομείου στην Πρέβεζα.
Το νοσοκομείο αυτό πρέπει να είναι αποκλειστικά Δημόσιο, έξω από τη λογική των ΣΔΙΤ και να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Το νέο νοσοκομείο πρέπει να ανεγερθεί σε χώρο που θα πληρεί όλες τις προδιαγραφές γρήγορης , εύκολης , ασφαλούς πρόσβασης για την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής , αλλά και τις σύγχρονες περιβαλλοντικές προδιαγραφές .

Η μορφή χρηματοδότησης και λειτουργίας που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση (ΣΔΙΤ), παραδίδει την παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης στο νομό μας, στα χέρια κερδοσκοπικών επιχειρηματικών συμφερόντων, με καταστροφικές συνέπειες για την παροχή υπηρεσιών υγείας και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη .
Το νέο νοσοκομείο μέσω ΣΔΙΤ δεν θα ανήκει στο Δημόσιο, αλλά σε ιδιωτικό επιχειρηματικό όμιλο.
Ολόκληρη σχεδόν η λειτουργία του (παρά τα αντιθέτως ισχυριζόμενα από την κυβερνητική πλευρά), θα παραδοθεί στην διαχείριση του επιχειρηματία.
Ο προσανατολισμός της λειτουργίας του δεν θα καθορίζεται από τις ανάγκες υγείας των συμπολιτών μας και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής , αλλά από την ανάγκη κερδοφορίας του επιχειρηματικού ομίλου και των τραπεζών που θα βρίσκονται πίσω από αυτόν..
Θα έχουμε αύξηση του κόστους περίθαλψης, που θα μετακυλιθεί στις τσέπες των πολιτών και στα ασφαλιστικά τους ταμεία.
Θα έχουμε μεγάλη επιβάρυνση ,τουλάχιστον για 30 χρόνια του κρατικού προϋπολογισμού, δηλαδή τελικά όλων μας, καθώς το Δημόσιο θα καταβάλλει υπέρογκα ποσά κάθε έτος ως τέλος διαθεσιμότητας (δηλαδή ενοίκιο) στον επιχειρηματικό όμιλο. Προανάκρουσμα του μεγάλου «πάρτι» που θα ακολουθήσει πάνω στο δημόσιο χρήμα , είναι τα 730.000 ευρώ που δίδονται στον οικονομικό σύμβουλο, για να διενεργήσει το διαγωνισμό.
Η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας που θα παρέχει ένα τέτοιο νοσοκομείο θα κατηγοριοποιηθεί, ανάλογα με το εισόδημα και το ταμείο στο οποίο θα είναι ασφαλισμένος ο προσερχόμενος συμπολίτης μας.
Θα υποβαθμιστούν οι εργασιακές σχέσεις σημαντικού τμήματος των εργαζομένων σε αυτό .

Η υπόθεση της ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου της Πρέβεζας δεν μπορεί να αποτελεί προεκλογικό επικοινωνιακό παιχνίδι , ούτε εκβιαστικό χαρτί απέναντι στην Πρεβεζάνικη κοινωνία, αλλά ούτε και περιφερόμενο θίασο σ’ ένα θέατρο παραλόγου.
Η Πρέβεζα δεν θέλει ούτε δέχεται «χάρες» .
Διεκδικεί αυτά που της ανήκουν και μέσα σ’ αυτά είναι και το νέο Δημόσιο Νοσοκομείο.

Καλούμε όλους τους κατοίκους του νομούς μας και όλους του φορείς να απορρίψουν τα εκβιαστικά διλλήματα που τίθενται στη τοπική κοινωνία .
Να απορρίψουν διχαστικές λογικές .
Να στρατευτούν στη υπόθεση ανέγερσης ενός νέου αποκλειστικά Δημόσιου Νοσοκομείου χωρίς τη σύμπραξη με ιδιώτες (ΣΔΙΤ), πλήρως εξοπλισμένου με το πιο σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και επαρκώς στελεχωμένου με υψηλής επιστημονικής επάρκειας προσωπικό .

Αυτό έχει ανάγκη όλη η ευρύτερη περιοχή. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού!

Άλλωστε τέτοια νοσοκομεία-Δημόσια και χωρίς ΣΔΙΤ- και μάλιστα με πολύ περισσότερες κλίνες αλλά πολύ μικρότερο κόστος, θεμελιώνει και εγκαινιάζει ο Υπουργός Υγείας ανά την Ελλάδα.
Γιατί όχι λοιπόν και στην Πρέβεζα;


Για το ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

  • Ο Πρόεδρος -Στρατής Βουγέλλης
  • Η Γραμματέας-Δήμητρα Μπιτχαβά