Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Συνάντηση ΟΕΝΓΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας


Από την ιστοσελίδα ygeianet

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουνίου συνάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας με τους δύο Γενικούς Γραμματείς του Υπ. Υγείας κκ Καλογερόπουλο και Ριζά, καθώς και τη Γενική Διευθύντρια κ. Τσαγδή.

Οι απαντήσεις οι οποίες δόθηκαν στα ζητήματα που θέσαμε:

1.- Προσλήψεις: αύριο συναντάται ο Υπουργός Υγείας με τον Υπουργό Οικονομικών προκειμένου να δοθεί η τελική έγκριση προκήρυξης των 2000 θέσεων γιατρών. Οι θέσεις οριστικοποιούνται λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις των Ενώσεων και θα προκηρυχτούν ως ενιαία προκήρυξη 2000 θέσεων, ενώ την κρίση θα διεκπεραιώνει κάθε Νοσοκομείο χωριστά.

2.- Αναβαθμίσεις: τα τελικά πρακτικά αναβάθμισης που αποστέλλονται από τα Νοσοκομεία προς το Υπουργείο θα προωθούνται για έκδοση Υπουργικής Απόφασης, η οποία δεν θα δημοσιεύεται σε ΦΕΚ και θα ισχύει από τη στιγμή της υπογραφής της.

3.- Πλαφόν: Το Υπουργείο Οικονομικών μελετά την επιβολή πλαφόν στις 6500 ευρώ. Από πλευράς μας επιμείναμε είτε στην ολοσχερή κατάργηση του πλαφόν Αρεοπαγίτη, είτε στον ορισμό του στις 7854 ευρώ και σε κάθε περίπτωση από 1/1/2009. Το θέμα θα συζητηθεί επίσης στην αυριανή συνάντηση των δύο Υπουργών.

4.-Κονδύλια εφημεριών: υπογράφεται σήμερα από τον Υφυπουργό Οικονομικών η Απόφαση για κονδύλια εφημεριών Β΄ τετράμηνου. Εντός των ημερών θα εκδοθεί συμπληρωματική απόφαση ύψους 50 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι διαφορές εφημεριών που προκύπτουν από το νέο μισθολόγιο και θα καλύπτει διάστημα 8μήνου.

5.- Επίδομα τροφής των ΚΥ: περιλαμβάνεται ρύθμιση στο νομοσχέδιο σκούπα, το οποίο έχει περάσει από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή και οδεύει προς τη Βουλή. Ζητήσαμε να μας δοθεί το νομοσχέδιο.

6. Μείωση κανονικής άδειας κατά 3 ημέρες: ζητήσαμε να περιληφθεί διάταξη που θα αποκαθιστά την άδεια στις 25 μέρες.

7.- ΣΚΕΙΟΠΝΙ: θεωρούνται καταργημένα από 11/6/09 και ισχύουν τα νέα Συμβούλια Κρίσης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Εκτελεστική Γραμματείας, η οποία αποφάσισε να παρακολουθήσει την υλοποίηση όσων μας ανακοινώθηκαν και να συγκαλέσει Γενικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, προκειμένου να υπάρξει τελική αξιολόγηση. Επίσης το Γεν. Συμβούλιο θα προσδιορίσει την ημερομηνία του Συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ, η οποία συμφωνήθηκε να βρίσκεται περί τα μέσα Οκτωβρίου.

Συναδελφικά

Δημήτρης Βαρνάβας