Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Ο Δήμος Ζαλόγγου αποφάσισε την παραχώρηση οικοπέδου για την ανέγερση και λειτουργία νέου Νοσοκομείου στη Πρέβεζα με ΣΔΙΤ


Με μια κατά πλειοψηφία απόφασή του σήμερα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζαλόγγου του Νομού Πρέβεζας, απόφάσισε τη παραχώρηση οικοπεδικής έκτασης 150 στρεμάτων στη θέση "Μαραθιά" του Δήμου Ζαλόγγου, για την ανέγερση και λειτουργία νέου Νοσοκομείου στη Πρέβεζα μέσω του θεσμού των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Παρά τις παρεμβάσεις των φορέων όπως του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας, του Συλλόγου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, του Εκπροσώπου της "Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ενάντια στις ΣΔΙΤ και την Ιδιωτικοποίηση της Υγείας", του Εκπροσώπου των Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση , του Εκπροσώπου της τοπικής ΕΛΜΕ, η κυβερνητική πλειοψηφία τουΔημοτικού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση του Δημάρχου κ. Φάνη Μικρούλη, παρέδωσε με μια πολιτική απόφαση "γην και ύδωρ"στα επιχειρηματικά σχέδια του κεφαλαίου για το τομέα της Υγείας στο Νομό Πρέβεζας.

Τώρα πλέον δεν μπορούν να ισχυριστούν στο μέλλον ότι δεν γνώριζαν τι αποφάσιζαν.

Βεβαίως αυτή η παραχώρηση δεν σημαίνει κατά ανάγκη ότι θα προχωρήσει και το έργο.

Αποτελεί όμως προϋπόθεση για να αρχίσει να ρέει το Δημόσιο χρήμα προς τους διάφορους τεχνικοοικονομικούς "συμβούλους"(Τράπεζα Αττικής κλπ,κλπ.).

Ο αγώνας των κοινωνικών δυνάμεων που τάσσονται κατά της ιδιωτικοποίησης της Υγείας πρέπει τώρα ακόμα περισσότερο να ενταθεί.