Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Στου κωφού την πόρτα ...όσο θέλεις βρόντα.

Βρε τι κι αν διαμαρτύρονται πρωτοβάθμια σωματεία , τι κι αν φωνάζουμε και μεις από αυτό εδώ το ιστολόγιο, τι κι αν διαμαρτύρονται Νοσηλευτικές Ομοσπονδίες , όπως η ΠΑΣΟΝΟΠ...
Αυτοί το βιολί ...βιολάκι τους.
Μετά το "Σισμανόγλειο" ήλθε και η σειρά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων...

Από την ιστοσελίδα της ενημερωτικής πύλης EpirusVoice.

"Απαράδεκτη ήταν το Σαββατοκύριακο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων η διαχείριση των δύο περιστατικών με τη γρίπη των χοίρων, όπως μεταφέρουν στο EpirusVoice εργαζόμενοι στο νοσοκομείο. Τα δύο «ύποπτα» κρούσματα μπήκαν κανονικά από την είσοδο που μπαίνει όλος ο κόσμος, έφτασαν πεζοί στο ιατρείο όπου εξετάστηκαν κι ήρθαν σε επαφή με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δεν φορούσε μάσκες.

Τα όσα συνέβησαν στο Σισμανόγλειο πριν από λίγες μέρες δεν φαίνεται να έδωσαν μαθήματα κι έτσι σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο επικρατούσε μεγάλη αναστάτωση. Αφενός υπάρχουν εργαζόμενοι που πρέπει πλέον τις επόμενες ημέρες να παρακολουθούνται μήπως έχουν προσβληθεί από τον ιό. Αφετέρου σήμερα δεν λειτούργησε η γαστρεντερολογική κλινική, αφού έχει την ίδια είσοδο με το Τμήμα λοιμωδών όπου προσήλθαν τα περιστατικά με τη γρίπη!!!

Παράλληλα υπάρχουν περίπου 50 αλλοδαποί φοιτητές που παρακολουθούσαν μαθήματα στο ίδιο τμήμα με τον Ισπανό φοιτητή που νοσεί και ενημερώθηκαν πως θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να έχουν αυξημένη προσοχή και να απευθυνθούν στο νοσοκομείο ακόμη κι αν ανεβάσουν ελάχιστο πυρετό.


Τρία κρούσματα, πολλοί υπό παρακολούθηση

Τα περιστατικά που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι δύο συν ένα ακόμη που λαμβάνει την φαρμακευτική αγωγή στο σπίτι. Είναι ο Ισπανός φοιτητής που προσήλθε στο νοσοκομείο στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που ήρθαν από την Αθήνα την Κυριακή επαλήθευσαν ότι πράγματι έχει προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1.

Είναι επίσης και μια κοπέλα συνοδός του φοιτητή, για την οποία δεν έχει απαντήσει ακόμη το εργαστήριο Παστέρ στο οποίο στάλθηκε χθες το δείγμα αίματος. Η κοπέλα μαζί με έναν ακόμη άνδρα ήταν συνοδοί του φοιτητή και από την πρώτη στιγμή βρίσκονταν υπό περιορισμό στα δωμάτια τους στη φοιτητική εστία. Τα δείγματα αίματος που έδωσαν το Σάββατο βγήκαν αρχικά αρνητικά, όμως χθες το βράδυ η κοπέλα εμφάνισε υψηλό πυρετό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου της χορηγείται η κατάλληλη αγωγή και αναμένονται οι απαντήσεις των εργαστηριακών ελέγχων.

Η υγεία και τα δύο παιδιών έχει πολύ καλή πορεία και με τη φαρμακευτική αγωγή που τους χορηγήθηκε τα συμπτώματα υποχωρούν και ο πυρετός πέφτει.

Υπάρχει και ένα τρίτο «ύποπτο» κρούσμα. Μια καθηγήτρια του τμήματος που παρακολουθούσε ο Ισπανός φοιτητής εμφάνισε σήμερα υψηλό πυρετό και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή στο σπίτι της , ενώ δείγματα έχουν σταλεί για εξέταση στο εργαστήριο.

Ο Ισπανός φοιτητής παρακολουθούσε το Θερινό Πρόγραμμα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μαζί με άλλους 50 φοιτητές από όλο τον κόσμο. Μαθήματα γίνονταν μέχρι και την Παρασκευή το πρωί, λίγες ώρες πριν ο φοιτητής εμφανίσει τα συμπτώματα.

Επίσης στον ίδιο χώρο αλλά σε άλλο Τμήμα γίνονται θερινά μαθήματα του Κέντρου Διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας και του Πολιτισμού, σε άλλα 25 Ηπειρωτόπουλα από οικογένειες αποδήμων που ζούνε σε χώρες του εξωτερικού.

Όλοι αυτοί αλλά και το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας ενημερώθηκαν σήμερα το μεσημέρι με επιστολή που στάλθηκε από την πρυτανεία, για την υπόθεση του Ισπανού φοιτητή, για τα μέτρα αυτοπροστασίας που θα πρέπει να λαμβάνουν και για το ότι θα πρέπει να επισκεφθούν αμέσως το νοσοκομείο σε περίπτωση που εμφανίσουν ύποπτα συμπτώματα.

Απαράδεκτη η διαχείριση στο Νοσοκομείο

Δίπλα στα άτομα που προαναφέραμε, θα πρέπει να προσθέσουμε (χωρίς καμία διάθεση κινδυνολογίας) κι έναν κύκλο ατόμων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, που ήρθαν σε επαφή με τον Ισπανό φοιτητή χωρίς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο, κάνουν λόγο για απαράδεκτη διαχείριση της υπόθεσης νέα γρίπη. Υπάρχει ειδικός χώρος δίπλα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) που έχει διαμορφωθεί για να δέχεται τους ασθενείς που προσέρχονται με «ύποπτα» συμπτώματα. Όμως επειδή δεν υπάρχει κανείς να τους ενημερώσει, μπορεί ένα «ύποπτο» περιστατικό να μπει στο νοσοκομείο από την κύρια είσοδο και μέχρι να φθάσει να εξεταστεί, να έρθει σε επαφή με άγνωστο αριθμό ανυποψίαστων εργαζομένων, ασθενών, συνοδών, επισκεπτών κ.λ.π. Όπως δηλαδή συνέβη και με τον Ισπανό φοιτητή!

«Θα έπρεπε να διαμορφωθεί χώρος στην είσοδο του νοσοκομείου ώστε να γίνεται άμεσα η διαχείριση κάθε περιστατικού, ώστε να μην έρθει σε επαφή με άτομα που δεν έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας», έλεγε στο EpirusVoice άνθρωπος μέσα από το νοσοκομείο.

Σήμερα το πρωί έγινε κυριολεκτικά χαμός στο νοσοκομείο, σύμφωνα με πληροφορίες του EpirusVoice. Οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε μεγάλη αναστάτωση και απευθύνθηκαν σε στελέχη της διοίκησης του νοσοκομείου ζητώντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους".

ΕΛΕΝΗ ΡΕΜΠΕΛΟΥ