Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Μονιμότητα τέλος για τους Δημόσιους Υπαλλήλους στη Γαλλία.


Ελλάς -Γαλλία Συμμαχία!

Η καλύτερα το Ευρωπαϊκό κεφάλαιο σε πλήρη συμμαχία για την υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων.

Από το "Βήμα ON LINE":

Τέλος και στη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων στη Γαλλία βάζει ο Νικολά Σαρκοζί καθώς την Πέμπτη ψηφίστηκε από το γαλλικό κοινοβούλιο νόμος για την «κινητικότητα των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα».

Ο «αεικίνητος Σαρκό»- όπως πολύ εύστοχα τον αποκαλούν οι συμπατριώτες του- δεν χάνει ευκαιρία να επιβεβαιώνει το προσωνύμιό του αφού μέσα στην ίδια ημέρα κατήργησε κατακτήσεις πολλών δεκαετιών, δηλαδή την αργία της Κυριακής- στις περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος- αλλά και το βασικότερο ίσως προνόμιο των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες.

«Οπως οι ιδέες, έτσι και οι άνθρωποι πρέπει να κυκλοφορούν. Αυτό αποτελεί αναγκαία συνθήκη για ένα σύγχρονο και δυναμικό κράτος» δήλωσε μετά την ψήφιση του νόμου υπουργός της κυβέρνησης Σαρκοζί αποδίδοντας πιστά το φιλελεύθερο δόγμα του γάλλου προέδρου. Το κείμενο προβλέπει την υποχρεωτική προσωρινή μετάταξη δημοσίων υπαλλήλων όταν παρουσιάζεται κάποια «έκτακτη ανάγκη» αλλά και την οριστική μετάθεσή τους στην ίδια θέση μετά τη συμπλήρωση πέντε ετών σε αυτή. Προβλέπεται ακόμη ότι σε περίπτωση που καταργείται η θέση ενός υπαλλήλου και ο ίδιος αρνηθεί τρεις διαδοχικές προτάσεις μετακίνησής του σε άλλη θέση ή υπηρεσία, τότε ο εργαζόμενος θα τίθεται σε διαθεσιμότητα χωρίς φυσικά να δικαιούται αποζημίωση ή να λαμβάνει μισθό.

Ο νόμος δικαίως θεωρείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης «δούρειος ίππος για την αποδιάρθρωση του δημόσιου τομέα» αφού εισάγει και επισήμως την επισφαλή εργασία στους οργανισμούς του Δημοσίου αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Στο εξής οι δημόσιοι φορείς θα μπορούν να καταφεύγουν στις εταιρείες ενοικίασης προσωπικού προκειμένου να καλύψουν με φτηνό και ευέλικτο δυναμικό τις ανάγκες τους.

Πάσα ομοιότητα με τα τεκταινόμενα, κατακαλόκαιρο, στη χώρα μας μόνο τυχαία δεν είναι!!!