Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Προσλήψεις Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών εκτός ΑΣΕΠ



Από τη naftemporiki.gr


Συνταγματική έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας ΣτΕ , με την υπ’ αριθμ. 109/2009 γνωμοδότησή του, την πρόβλεψη του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για προσλήψεις των νοσοκομειακών φαρμακοποιών του ΕΣΥ και εκτός ΑΣΕΠ όπως και των ιατρών του ΕΣΥ, υπό την προϋπόθεση ότι το ΑΣΕΠ θα ελέγχει τη νομιμότητα του διαγωνισμού.

Παράλληλα, το ΣτΕ έκρινε παράνομη τη διάταξη του σχεδίου Π.Δ. που δεν προβλέπει έλεγχο από το ΑΣΕΠ της προκήρυξης για την πλήρωση των θέσεων, ούτε των πράξεων που εκδίδονται από το Συμβούλιο Κρίσης και Επιλογής Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών επί των ασκουμένων ενστάσεων κατά των εισηγήσεων, καθώς και της πράξης του Συμβουλίου, με την οποία ολοκληρώνεται η διαδικασία της επιλογής.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο ρυθμίζεται η διαδικασία προκήρυξης και πλήρωσης των θέσεων των νοσοκομειακών φαρμακοποιών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και παράλληλα καθορίζονται τα απαιτούμενα προσόντα, προϋποθέσεις κ.λπ. συμμετοχής στον διαγωνισμό, επεξεργάστηκε το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας