Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Το μεταπτυχιακό του ...Καματερού!



Το "Ήλιον" της ΕΝΕ (Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος)!!!


Θυμάστε, τουλάχιστον οι παλαιότεροι, το θαυματουργό νερό του Καματερού;


Για τους νεότερους αναφέρουμε εν συντομία:

Ο Γιώργος Καματερός, ένας 36χρονος δικηγόρος με καταγωγή από τη νήσο Κω, εμφανίστηκε του πρώτους μήνες του 1976 στο προσκήνιο υποστηρίζοντας ότι είχε ανακαλύψει το φάρμακο κατά του καρκίνου. Μάλιστα άρχισε να μοιράζει με βυτιοφόρα οχήματα στις γειτονιές της Αθήνας και λίγο αργότερα και σε πόλεις της επαρχίας νερό, που υποτίθεται ότι το έφερνε από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κω και το οποίο ισχυριζόταν ότι ήταν ιαματικό.

Το ονόμαζε "Ήλιον".

Ανέφερε δε, ότι η ιαματικότητα του νερού του προήρχετο από σκόνη ειδικών πετρωμάτων που προσέθεταν οι συνεργάτες του.
Παρά τη σφοδρή αντίδραση του επιστημονικού κόσμου αλλά και μιας μερίδας των ΜΜΕ που υποστήριζαν ότι το νερό του Καματερού ήταν απλό νεράκι και δεν είχε καμιά θαυματουργή ιδιότητα, το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις , ο Καματερός απέκτησε εκατοντάδες και χιλιάδες οπαδούς, αναμεσά τους και γνωστά σήμερα ΜΜΕ, οι οποίοι διοργάνωναν μαζί του ακόμη και συγκεντρώσεις και πορείες.
Η παράκρουση έφτασε σε τέτοιο σημείο που, με ευθύνη των γονέων τους, 18 παιδάκια που έπασχαν από λευχαιμία και άλλες κακοήθειες και νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο "Αγλαϊα Κυριακού", σταμάτησαν την κλασσική θεραπεία και στράφηκαν στο νερό του Καματερού.
Η υγεία τους επιδεινώθηκε και μάλιστα ένα πέθανε.
Στα τέλη του Μάρτη του 1976 (δυο μήνες μετά την εμφάνιση του "θαυματουργού" νερού) , η καταλάνωσή του απαγορεύτηκε και επισήμως , μιας και είχε βρεθεί και αυξημένη ραδιενέργεια .

Ο Καματερός έμπλεξε, όπως ήταν φυσικό, με τα δικαστήρια.

Αναδημοσιεύουμε τώρα από το "Πρώτο Θέμα"

"Πέτσινα" μεταπτυχιακά σε 500 νοσηλευτές


Πιέστηκαν από το κλαδικό τους όργανο να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα πληρώνοντας 4.000 ευρώ έκαστος για πτυχία χωρίς πανεπιστημιακή ισχύ!


Tου Δημήτρη Μαρκόπουλου


ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ λαμβάνουν οι περίεργες business των «γαλάζιων» στελεχών, που σύντομα αναμένεται να πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης και στις οποίες, έστω και έμμεσα, εμπλέκονται πρόσωπα του ευρύτερου κρατικού μηχανισμού.

Ο λόγος για τις καταγγελίες εξαπάτησης περίπου 500 νοσηλευτών δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίοι παρακολούθησαν κατόπιν πιέσεων και εν αγνοία τους προγράμματα μεταπτυχιακών - «μαϊμού», πληρώνοντας 4.000 ευρώ έκαστος, προσφέροντας δηλαδή περί τα 2 εκατ. ευρώ στους εμπνευστές της «μετεκπαίδευσης», και πιστεύοντας ότι θα λάβουν πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών.

Η ιστορία ξεκινά στις αρχές του 2007, όταν η UNESCO (ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με πολλές όμως business) ανακοινώνει την έναρξη μεταπτυχιακού προγράμματος στη Διοίκηση Υγείας (Health Management).

Υπεύθυνος για το πρόγραμμα ήταν ο διευθυντής σπουδών της UNESCO και γνωστός για τις διασυνδέσεις του με το κόμμα της Ν.Δ. δρ Κυριάκος Κουβελιώτης.

Ένας άνθρωπος που στο διαφημιστικό του υλικό έταζε τίτλους από το «Πανεπιστήμιο» Frederick της Κύπρου.


Το πρόγραμμα εξασφάλισε και την αμέριστη συμπαράσταση της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), ενός πανίσχυρου, κλαδικού οργάνου, το οποίο μάλιστα προέτρεπε νοσηλευτές ώστε να συμμετάσχουν σε αυτό.


Έφτασαν δε στο σημείο να στέλνουν επιστολές προς τα μέλη της ωθώντας τα να εγγραφούν στα σεμινάρια.


Η αποκάλυψη της απάτης


Kι ενώ τα προγράμματα εξελίσσονταν, ξαφνικά οι νοσηλευτές που συμμετείχαν έμαθαν πως το περίφημο… Πανεπιστήμιο Frederick δεν είναι το τριτοβάθμιο ίδρυμα που τους έταξαν, αλλά κάτι μεταξύ ΙΕΚ και ΤΕΙ.


Κοινώς, δηλαδή, ο κ. Κουβελιώτης και η UNESCO εμφάνισαν άλλη εικόνα από την πραγματική με σκοπό να γίνει το πρόγραμμα ελκυστικό και εν τέλει να ωφεληθούν οι ίδιοι οικονομικά από τις πολλές συμμετοχές.


Κι ας δήλωναν πως ο φορέας τους είναι μη κερδοσκοπικός.



ΣΧΟΛΙΟ

Θέλετε τώρα το τέλος της ιστορίας του Καματερού;


Έφυγε στο εξωτερικό, ασχολήθηκε με "επιχειρήσεις" , επέστρεψε μετα από 22 χρόνια στην Κω και μη μπορώντας να αντέξει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε...αυτοκτόνησε.



Τα παληκάρια της ΕΝΕ... το σκέφτονται ακόμα;