Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου:Η απερχόμενη κυβέρνηση αφήνει απλήρωτους (για μιαν ακόμη φορά) τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Για μια ακόμα φορά η απερχόμενη Κυβέρνηση, διά του υφυπουργού Οικονομικών κ. Λέγκα, αφήνει απλήρωτους τους νοσοκομειακούς γιατρούς για τις εφημερίες που πραγματοποίησαν τους προηγούμενους μήνες. Συγκεκριμένα, οι γιατροί των νοσοκομείων των Ιωαννίνων είναι απλήρωτοι από τον Ιούνιο, ενώ στα υπόλοιπα νομαρχιακά νοσοκομεία της περιφέρειας είτε πληρώνονται μόνο οι ειδικευμένοι (Πρέβεζα), είτε θα μείνουν απλήρωτοι οι γιατροί από τον Ιούλιο.

Η αιτία είναι η σχετική εγκύκλιος του υφυπουργού, όπου προβλέπει την ισοκατανομή της δαπάνης των εφημεριών κατά μήνα προκειμένου να δοθεί η έγκριση πληρωμής τους, αλλιώς καλεί τις διοικήσεις των νοσοκομείων να περικόψουν το πρόγραμμα εφημερίας, καθώς και η μη έγκριση πρόσθετων κονδυλίων που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες.

Επί πλέον, παρά την ομόφωνη ψήφισή του στη Βουλή , δεν έχει γίνει εκκαθάριση των εφημεριών με βάση το νέο ιατρικό μισθολόγιο.

Απορρίπτουμε κάθε σκέψη των Διοικήσεων των νοσοκομείων να πλαστογραφήσουν τις καταστάσεις των εφημεριών που πραγματοποιήθηκαν περικόπτοντας πραγματοποιηθείσες εφημερίες από κάθε γιατρό, για να πληρωθούμε δήθεν με τη διαθέσιμη πίστωση. Τα δανεικά και αγύριστα αφορούν άλλες κατηγορίες της κοινωνίας και όχι εμάς.

Σε αντίθετη περίπτωση οι Διοικήσεις θα αντιμετωπίσουν τις ποινικές ευθύνες τους.

Απαιτούμε άμεσα:

  • Να αποσυρθεί η εγκύκλιος Λέγκα

  • Να πληρωθούν οι εφημερίες όπως πραγματοποιήθηκαν, εκκαθαρισμένες με βάση το νέο ιατρικό μισθολόγιο που ψήφισε η Βουλή τον Μάρτιο του 2009.

Καλούμε τους γιατρούς των νοσοκομείων σε Συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουμε τις επόμενες κινητοποιήσεις μας.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΗ


Πηγή: Ygeianet