Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Η Ελλάδα πέφτει κι άλλο στον ετήσιο πίνακα συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης της Ε.Ε.


Η Ελλάδα παγιώνει τη θέση της μεταξύ των λιγότερο φιλικών συστηματων υγειονομικής περίθαλψης στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Πίνακα Κατάταξης Καταναλωτών Υπηρεσιών Υγείας (EHCI).

Η χώρα μας κατατάσσεται στην 23η θέση ανάμεσα σε 33 χώρες (!)και μάλιστα πέφτει σε σχέση με πέρισυ κατά 5 θέσεις!!!

Τις πρώτες 5 θέσεις καταλαμβάνουν κατά σειρά:
Ολλανδία
Δανία
Ισλανδία
Αυστρία
Ελβετία

Ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Πίνακα Κατάταξης Καταναλωτών Υπηρεσιών Υγείας Δρ Arne Bjonberg δήλωσε τα παρακάτω για τη χώρα μας:

"Από την αρχή των συγκριτικών αναλύσεών μας πριν από πέντε χρόνια ,η Ελλάδα παραμένει αμετακίνητη, ενώ άλλα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης σημείωσαν βελτιώσεις.Πρόκειται για μια χώρα με πραγματικά μεγάλη ανάγκη υγειονομικής μεταρρύθμισης .Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών για την υγεία για τη βελτίωση της απόδοσης.Η ενημέρωση των ασθενών είναι μηδαμινή".

Ο πίνακας κατάταξης έχει καταστεί πρότυπο μέτρησης για την υγειονομική περίθαλψη στην Ευρώπη.Κατατάσει 33 Εθνικά Συστήματα υγειονομικής περίθαλψης χωρών της Ευρώπης βασιζόμενος σε 38 δείκτες που καλύπτουν 6 τομείς βασικής σημασίας για τους ασθενείς.


Σχόλια

Contrast

Αβραμόπουλος σήμερα σε συνέντευξη(κλικ εδώ): "Καταφέραμε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες, δώσαμε νέα πνοή, εμπεδώσαμε τη διαφάνεια, νέα συστήματα υγείας. Και το κυριότερο, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου που είμαι Υπουργός Υγείας, ακούσατε τίποτε για το Υπουργείο Υγείας; Εδώ οι αρχηγοί, που μίλησαν αυτές τις μέρες, ακούσατε να εγείρουν θέματα υγείας στο Debate;"

Τσούκαλος (Πρόεδρος ΟΕΝΓΕ) (κλικ εδώ) :
Μετά τη δημοσίευση του νόμου σε Φ.Ε.Κ. θα μιλάμε για ένα άλλο Ε.Σ.Υ.
Ένα Ε.Σ.Υ. για τη δόμηση του οποίου θα έχουμε συμμετοχή και ευθύνη.
Πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα για να απαντήσουμε αποστομωτικά σ’ αυτούς που αντέδρασαν με κυνικό τρόπο.
Αθήνα, 27/02/09 μετά την υπογραφή της Συυλογικής Συμφωνίας ΟΕΝΓΕ -ΥΥΚΑ


Άκρως θλιβεροί...