Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Ultima Verba*.

Θέλουμε να αγιάσουμε ...αλλά δεν μας αφήνει!!!

Σας κάνουμε link δυο εκδοχές μιας συνέντευξης του Δημ.Αβραμόπουλου.

Η εκδοχή της "Ελευθεροτυπίας": κλικ εδώ

Η εκδοχή από την ιστοσελίδα του Αβραμόπουλου: κλικ εδώ

Αν τις διαβάσετε προσεκτικά και τις δυό, θα δείτε ότι από την εκδοχή της "Ελευθεροτυπίας" λείπει μια παράγραφος, που υπάρχει στην εκδοχή της ιστοσελίδας του Αβραμόπουλου.

Δεν θα μας απασχολήσει τως πώς και το γιατί.

Αλλά έχει σημασία να διαβάσετε την ερώτηση και να μελετήσετε την απάντηση του Αβραμόπουλου:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Από τα τέλη του 2008 είχατε αναφερθεί στον προγραμματισμό πρόσληψης 6.000 νοσηλευτών όπως επίσης στον εξορθολογισμό του συστήματος προμηθειών λέγοντας μάλιστα ότι οι αετονύχηδες καρπώνονται περίπου 500 εκατ. ευρώ το χρόνο μέσα από τις προμήθειες στα νοσοκομεία και αυτό το ποσό θα μπορούσε να καλύψει άλλες ανάγκες; Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης σας επικρίνουν ότι οι εξαγγελίες έμειναν στα χαρτιά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αντίθετα. Για πρώτη φορά, τα παραπάνω διασφαλίστηκαν. Πρώτον με νόμο, που πέρασε τότε και προβλέπει την έκτακτη πρόσληψη 5.500 νοσηλευτών αλλά και με το νέο Σύστημα Προμηθειών, το οποίο ήδη άρχισε να λειτουργεί. Το συμπέρασμα είναι, ότι επί των ημερών μας, τολμήσαμε και τα καταφέραμε. Τούτη την ώρα, το τοπίο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι πολύ καλύτερο. Και γιατί όχι, να δώσουμε και ένα παράδειγμα. Πόσα χρόνια έχετε να ακούσετε για ράντζα στα νοσοκομεία; Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, που ήταν μια πρωτοβουλία, που πήρα πριν από δύο χρόνια, λειτουργεί συντονιστικά για ολόκληρη τη χώρα και επεκτείνεται με αντίστοιχες υπηρεσίες και στην ελληνική περιφέρεια. Γνωρίζω, ότι είναι ένα δύσκολο, συνεχές και επίπονο έργο. Αλλά όπως λέω, το έργο για την κοινωνία δεν σταματάει ποτέ. Και καλά θα κάνουν όλοι, να αφήσουν την υγεία έξω από τα κομματικά παιχνίδια.



Προσέξτε πώς διασφαλίστηκαν οι προσλήψεις.Με την πρόβλεψη του νόμου!!!!
Καλά, για το νέο σύστημα προμηθειών να μη γράψουμε τώρα ...μέρες που περνάει ο Αβραμόπουλος!!

Καλά, αν δεν απατώμαι, τα ράντζα τα "καθάρισε" ο "προκάτοχος" ή όχι;

Αλλά καλού κακού γιατί δεν αφήνετε την υγεία (δηλαδή το κατεξοχήν τομέα ευθύνης μου) έξω από τα κομματικά παιχνίδια(από οποιαδήποτε κριτική)!!!

Βρε μαύρο....


*Τελευταία λόγια( προ... του θανάτου)