Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Μέσα στο 2010 οι 3000 προσλήψεις νοσηλευτών στα Νοσοκομεία επιμένει το Υπουργείο Υγείας.

Έτσι διαβεβαίωσε η Υπουργός Υγείας  στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8.


Συγκεκριμένα για τις προσλήψεις ανέφερε:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Νοσηλευτές και νοσηλεύτριες θα προσλάβετε μέσα στο 2010 μέσω ΑΣΕΠ;» 
Μ.ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: « Είναι μέσω ΑΣΕΠ, είναι μια σαφής δέσμευση του πρωθυπουργού. Μιλάμε για 3.000 νέες θέσεις νοσηλευτών πέραν των συνταξιοδοτήσεων. Είναι διαδικασία ΑΣΕΠ, η οποία θα ξεκινήσει αμέσως με την έναρξη της χρονιάς, προκειμένου μέσα στο χρόνο να γίνουν οι προσλήψεις και να γίνει και η σωστή κατανομή στα νοσοκομεία της χώρας.» 


Για τα προγράμματα stage στην Υγεία:
Μ.ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: « Αυτή τη στιγμή εμείς λέμε, ο δημόσιος και ευρύτερος δημόσιος τομέας –και θα περιοριστώ και στο χώρο μου στον τομέα της υγείας- χρειάζεται ανθρώπους που να μπουν με αξιοκρατικά κριτήρια, χρειάζεται όμως να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πόσοι άνθρωποι με stage είναι στην υγεία;» 
Μ.ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: « Δεν έχω πλήρη εικόνα, γιατί ακόμα και για την κατάσταση σε κάθε νοσοκομείο ζήτησα να μου δώσουν μια αποτύπωση και είναι δύσκολο να δημιουργηθεί. Υπάρχει ένα τεράστιο κενό στην πραγματική καταγραφή της κατάστασης -ακόμα και της οικονομικής-. Εμείς έχουμε πάρει μια σαφή θέση -και ο πρωθυπουργός το τόνισε και την προηγούμενη Κυριακή στις προγραμματικές δηλώσεις-, μιλάμε για νέες προσλήψεις νοσηλευτών, αλλά μέσω ΑΣΕΠ –ήδη από την επόμενη χρονιά, δηλαδή θα αποτυπωθεί στον προϋπολογισμό του 2010- και μιλάμε για θέσεις πλήρους απασχόλησης. Όσον αφορά το πρόγραμμα μαθητείας stage είναι κάτι που στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να έχει μια εφαρμογή, αλλά το δημόσιο χρειάζεται αξιοκρατία και μόνιμες θέσεις απασχόλησης.» 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Μιλάμε για ανθρώπους που έχουν στηριχτεί σε αυτά τα μικρά εισοδήματα και ρωτάω αν υπάρχει μέριμνα για αυτούς;…»
Μ.ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: « Καταρχάς πρέπει να απολογηθεί η προηγούμενη κυβέρνηση που δημιούργησε αυτή την ομηρία σε αυτά τα παιδιά και μάλιστα στη βουλή είμαστε ξεκάθαροι, γιατί ξέραμε καλά ότι αυτή η ιστορία ούτε στα παιδιά δημιουργεί προοπτική, καθώς ήταν 12μηνες και 18μηνες προσλήψεις, ούτε μπορεί να εξυπηρετήσει τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου τομέα. Η ίδια η ΓΣΕΕ με πολύ μεγάλη πλειοψηφία βγήκε χθες και είπε να καταργηθεί αυτός ο θεσμός από το δημόσιο που μόνο ρουσφέτια δημιουργεί.» 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Με τον κόσμο τι γίνεται;» 
Μ.ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: « Ο κόσμος θα έχει τις ίδιες ευκαιρίες παντού να υποβάλλει τα χαρτιά του και να κριθεί αξιολογικά. Υπάρχουν χιλιάδες νέα παιδιά σε όλη τη χώρα τα οποία δεν είχαν καν αυτή την ευκαιρία. Δεν κάνουμε διαχωρισμούς ανάμεσα στα νέα παιδιά, θέλουμε όμως συνθήκες αξιοκρατίας, να κριθούν όλοι ανάλογα με τις δυνατότητες και τα εφόδιά τους και να στηρίξουμε πραγματικά το νέο άνθρωπο και τη νέα οικογένεια.» 

Όλη η συνέντευξη εδώ.

Σχόλιο.


Στο χωριό μου λένε "Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες" 
Όχι όμως  κατάργηση των stage και στον Ιδιωτικό Τομέα.Αλλά πώς θα παράσχουμε φθηνό δυναμικό στις επιχειρήσεις.Έτσι δεν είναι κ.Υπουργέ μας;

Οψόμεθα.