Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

24ΩΡΗ απεργία των γιατρών στα νοσοκομεία της Ηπείρου




Για 24ωρη προειδοποιητική  απεργία στις 30 Νοεμβρίου στα Νοσοκομεία της Ηπείρου καλεί η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ)

Σε εκτενέστατη ανακοίνωση (κάντε κλικ στις εικόνες) , το ΔΣ της ΕΙΝΗ μεταξύ άλλων αναφέρει, ότι οξύτατες διαστάσεις λαμβάνει το πρόβλημα των απλήρωτων εφημεριών και των περικοπών αμοιβών εφημερίας στα νοσοκομεία της Ηπείρου. Συγκεκριμένα πλην των εφημεριών Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου, δεν έχουν πληρωθεί εφημερίες και του  Αυγούστου στα Νοσοκομεία "Χατζηκώστα" των Ιωαννίνων, Άρτας, Φιλιατών.
Στα νοσοκομεία αυτά δεν έχει γίνει ούτε εκκαθάριση των αναδρομικών των εφημεριών του 2009 βάσει του νέου μισθολογίου των γιατρών.
Με τη νέα ρύθμιση για το πλαφόν (6443 ευρώ) βελτιώνεται η κατάσταση, αλλά υπάρχουν και νοσοκομεία (πχ. Λευκάδα ), που υπάρχουν γιατροί σε άκρως υποστελεχωμένα τμήματα που υπερβαίνουν και το νέο πλαφόν!!
Η ΕΙΝΗ ζητά από τις τριμελείς επιτροπές των γιατρών σε κάθε νοσοκομείο να ελέγχουν τις θέσεις που προκηρύσσονται, δεδομένου ότι προεκλογικά έγιναν ρουσφετολογικές παρεμβάσεις από κυβερνητικούς παράγοντες και αλλοιώθηκαν οι αποφάσεις της κοινής επιτροπής προσλήψεων.
Τέλος η ΕΙΝΗ καλεί τις Γενικές Συνελεύσεις των Νοσοκομείων
*Να οργανώσουν σωστά την 24ωρη προειδοποιητική απεργία της 30Ης Νοεμβρίου 2009.
*Να αποφασίσουν επίσχεση εργασίας από τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη για τη πληρωμή των εφημεριών.
*Όσο δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες καθορισμού του νέου πλαφόν και πληρωμής των δεδουλευμένων, να κατατεθούν προγράμματα εφημερίας Δεκεμβρίου που δεν θα υπερβαίνουν το ποσό των 5147 ευρώ μικτά μαζί με τις τακτικές αποδοχές για κάθε γιατρό