Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ... ΄Η ΑΛΛΙΩΣ ΔΩΣΑΜΕ ΔΩΣΑΜΕ


 Της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Η Ν.Δ. με άγνωστο ,μέχρι στιγμής εκλογικό σώμα θα βγάλει καινούργιο αρχηγό ;Και τι θα αλλάξει σε ένα κόμμα που βασίστηκε στο ψέμα και στην διαφθορά; Ποιο είναι το καινούργιο εθνικό ξεκίνημα; Και τι ακριβώς θα προσφέρει στον ,εξαντλημένο οικονομικά ,έλληνα πολίτη;. Ποιό θα είναι το καινούργιο ανατρεπτικό στοιχείο στην γαλάζια ΄΄΄ λαοθάλασσα ΄΄ (αλήθεια που είναι οι τόσοι της Ντόρας; )και με ποια στοιχεία θα ξαναγίνει αύριο κυβέρνηση; Τι εκλογικό αποτέλεσμα θα έχει το έκτακτο συνέδριο της Ν.Δ και πόσο θα αλλάξει το σκηνικό σε ένα κόμμα που διέπεται από πολιτικές μανούβρες και απομάκρυνση από την εκλογική του βάση. Δεν διδάχτηκαν τίποτα από την ήττα τους; Τα επικοινωνιακά τερτίπια του Καραμανλή και η δήθεν άμεση επαφή με το λαό δεν μπορέσανε να τον σώσουνε και ούτε να την ξαναβγάλουνε νικήτρια, Θα ανακυκλώσουν το ίδιο θλιβερό αποτέλεσμα;.

Το ΠΑΣΟΚ διανύει το πρώτο 100ήμερο του ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ. Αναιρεί ,καθημερινά, βήμα με βήμα τα λόγια και τις υποσχέσεις που έταξε προεκλογικά. Λόγω των «έκτακτων συνθηκών» εφαρμόζει πακέτο μέτρων όπως : πάγωμα του κονδυλίου για το ΕΚΑΣ στα 1,14 δισ. Ευρώ, κατάργηση του stage, αύξηση των φόρων, επιβολή έκτακτων φόρων σε συνδυασμό με επιλεκτικές προσλήψεις πράσινων συμβούλων . Τα μεγάλα λόγια λειτούργησαν θαυματουργά προεκλογικά. Του δώσανε το προβάδισμα των 10%.Τώρα τι γίνεται; Θα φτάσει ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ. Που πήγαν τα μεγαλοπρεπή σχέδια; Τα πολλά τα λόγια τα μεγάλα τι εισπρακτική αξία έχουν; Δύσκολη δουλειά σε μία χώρα που δεν παράγει τίποτα εκτός από φαφλατάδες πολιτικούς. Ο προϋπολογισμός του 2010 κατατέθηκε θα είναι βιώσιμος; Δεν έχει ετήσια πραγματική ισχύ επειδή το συζητούμενο Πρόγραμμα Σταθεροποίησης είναι τριετές. Θα έχουνε έσοδα από την περικοπή των πρωτογενών δαπανών (1,6 δισ. Ευρώ);. Η εξοικονόμηση αυτή δεν θα προέρχεται από περιστολή της σπατάλης αλλά από ψαλίδισμα κοινωνικών παροχών(το 1,2 δισ. αντιστοιχεί σε περικοπές από τα ασφαλιστικά ταμεία και τα 400 εκατ. είναι από την κατάργηση του Ταμείου για τη Φτώχεια που είχε συστήσει η Ν.Δ). Πόσο εφικτές είναι οι έκτακτες εισφορές από τις κερδοφόρες επιχειρήσεις και την μεγάλη ακίνητη περιουσία (1 δισ. ευρώ) σε μία χώρα όπου οι μεγαλύτερες φοροδιαφυγές είναι οι πολιτικοί και οι μεγαλοεπιχειρηματίες;.
Η διαχείριση της καθημερινότητας είναι συχνός πονοκέφαλος του κάθε πολίτη. Αλλάξανε οι διαχειριστές της οικονομίας της χώρας μας αλλά τα προβλήματα παραμένουν. Η ακρίβεια, η ανασφάλεια και η ανεργία συμπληρώνουν την εικόνα της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Η Ελλάδα μας ήταν και είναι καταχρεωμένη. Της δόθηκαν πολλές υποσχέσεις για το ανώδυνο πέρασμα αλλά η Ε.Ε. σαν δαμόκλεια σπάθη αναμένει και ο δήμιος Χ. Αλμούνια θεωρεί ότι το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης του ελλείμματος επιτυγχάνεται από μέτρα μη μόνιμου χαρακτήρα. Η μεταρρυθμιστική ατζέντα του Γ. Παπακωνσταντίνου δεν έχει ισχυρά επιχειρήματα και δεν του γεμίζει το μάτι.
Οι λαγοί με τα πετραχήλια το σκάσανε και πάνω στο τραπέζι μας έμεινε μόνο ένα ξερό καρβέλι. Έτσι μας έχουνε φτάσει οι πράσινες και οι γαλάζιες κυβερνήσεις. Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Τι μπορεί να σου δώσει κάποιος που δεν έχει τίποτα;