Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.


Κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου για «Οικονομική ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης, εισφορά κοινωνικής ευθύνης των μεγάλων επιχειρήσεων και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και άλλες διατάξεις των Υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.».

 Με τις διατάξεις του άρθρου 6 του σχεδίου νόμου ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στα όρια των συνολικών αποδοχών των γιατρών του ΕΣΥ , στην απασχόληση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ λόγω της πανδημίας της νέας γρίπης αλλά και στη σύσταση θέσεων ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία.

    Ειδικότερα σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας:

1. Επιλύεται το πρόβλημα της πληρωμής των εφημεριών των ιατρών του ΕΣΥ, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του συστήματος των εφημεριών και των νοσοκομείων.
2. Παρέχεται η δυνατότητα, σε περίπτωση πανδημιών, να αποζημιωθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αν κριθεί απαραίτητη η απασχόλησή του πέραν του ωραρίου εργασίας και των εφημεριών.
3. Συνιστώνται 1.000 θέσεις ειδικευμένων ιατρών του ΕΣΥ, για την άμεση στελέχωση των νοσοκομείων με το απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό, προκειμένου να εφαρμοστεί το νέο σύστημα εφημερίας του ιατρικού προσωπικού και να ενισχυθούν οι μονάδες εντατικής θεραπείας ( ΜΕΘ) για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών λόγω της πανδημίας της νέα γρίπης.


Πηγή:ΑΠΕ