Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Επιστολή ειδικευομένων Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας


Η επιστολή αυτή αφορά στα προβλήματα που συναντάμε στον καθημερινό εργασιακό μας βίο ως ειδικευόμενοι Ιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας. Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας στα διάφορα νοσοκομεία της χώρας έχει ήδη εξοφληθεί τα δεδουλευμένα των εφημεριών του 2ου τετραμήνου του 2009, εμείς μέχρι χθες ακόμη εκλιπαρούσαμε για εκείνα του Μαΐου. Για τις αναδρομικές αυξήσεις στις αμοιβές των εφημεριών, ούτε λόγος. Χωρίς τα χρήματα των εφημεριών αρκετοί συνάδελφοι έχουν καταφύγει στη λύση του δανεισμού για την κάλυψη των βασικών αναγκών τους. Οι επαναλαμβανόμενες προφορικές δεσμεύσεις της διοίκησης του νοσοκομείου μας για την καταβολή των δεδουλευμένων, διαψεύδονται από την πράξη ή μάλλον την απραξία της η μια μετά την άλλη, αγγίζοντας τα όρια του εμπαιγμού και της ύποπτης αναβλητικότητας.
 Επιπρόσθετα, παρά το ότι στις συμβάσεις εργασίας μας προβλέπεται ρητά η καταβολή των τακτικών αποδοχών μας στο τέλος του μήνα, για άγνωστους προς εμάς λόγους παρατηρείται καθυστέρηση αρκετών ημερών σε τακτική βάση, γεγονός που αποκλείει την πιθανότητα μεμονωμένου λάθους ή σύμπτωσης και συνιστά παραβίαση της διμερούς συμβάσεως.
 Παρά την προκλητική αδιαφορία της διοίκησης και των οικονομικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου για τα προβλήματά μας, οι Ιατροί του Γ. Ν. Κεφαλληνίας καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διατήρηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας σε υψηλό επίπεδο.
 Ως απάντηση στις αοριστίες, την αναβλητικότητα και τον εμπαιγμό εκ μέρους τόσο της διοίκησης όσο και των οικονομικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου, οι ειδικευόμενοι απαιτούμε:
 * Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας για όλο το 2ο τετράμηνο του 2009.
 * Την άμεση καταβολή των αναδρομικών αυξήσεων επί των εφημεριών μας από 01 Ιανουαρίου 2009 όπως προκύπτει από την υπ’αριθμόν Υ10α/Γ.Π./129892 υπουργική απόφαση (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ αρ. Φύλλου 2171).
 * Την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν οι ευθύνες τόσο για την καθυστέρηση στην καταβολή των τακτικών αποδοχών μας όσο και για τη μη καταβολή των αμοιβών των δεδουλευμένων εφημεριών μέχρι και την σύνταξη της παρούσης.
 Επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε δικαιώματος μας που απορέει από το νόμο προς την κατεύθυνση της άμεσης επίλυσης των ανωτέρων ζητημάτων. Παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε εγγράφως εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος.
 Ακολουθούν οι υπογραφές 18  ειδικευομένων  γιατρών του Νοσοκομείου Κεφαλληνίας