Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Ψήφισμα της Γ.Σ των γιατρών του Κωνσταντοπούλειου Γ.Ν Ν. Ιωνίας


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ ΤΗΣ 24/11/09

Η Γ.Σ των γιατρών του Κωνσταντοπούλειου Γ. Ν Ν. Ιωνίας, αφού άκουσε την εισήγηση της 5μελους Επιτροπής της ΕΙΝΑΠ και ύστερα από διεξοδική συζήτηση,  αποφάσισε ομόφωνα:

Η κατάσταση στο νοσοκομείο μας - όπως άλλωστε και σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία - αποκτά πλέον χαρακτηριστικά κρίσης. Η ανταπόκριση του συστήματος στις καθημερινές αυξημένες ανάγκες αλλά στις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας, δεν μπορεί να στηριχθεί για μια ακόμη φορά στο φιλότιμο και την καλή πρόθεση των λειτουργών του. Με δεδουλευμένες από τον Αύγουστο εφημερίες απλήρωτες, με εργασιακές συνθήκες που θυμίζουν μεσαίωνα, με βάλτωμα των 2000 νομοθετικά και οικονομικά κατοχυρωμένων προσλήψεων καθώς και των εξελίξεων, με προσπάθειες κατάργησης της αυτοτελούς φορολόγησης των ήδη κουτσουρεμένων- ως υπερωριακή απασχόληση-εφημεριών, διαιωνίζεται ο μακροχρόνιος εμπαιγμός των νοσοκομειακών γιατρών. Χορτάσαμε πια, δηλώσεις συμπάθειας και ανέξοδες εξαγγελίες.

Από αύριο 25/11 πραγματοποιούμε καθημερινή 2ωρη (9:30-11:30)  επίσχεση εργασίας απαιτώντας:

    * Την άμεση καταβολή των αναδρομικών και των δεδουλευμένων εφημεριών, καθώς και την απρόσκοπτη από δω και πέρα εμπρόθεσμη καταβολή τους.
    * Την άμεση προκήρυξη των νομοθετημένων θέσεων καθώς και την συνέχιση της διαδικασίας των εξελίξεων.
    * Την λειτουργία αυτόνομου ΤΕΠ όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος.


Είναι απολύτως καθαρό, πως τα τμήματα κατά τη διάρκεια των επισχέσεων λειτουργούν με τους εφημερεύοντες, καθώς και ότι καλύπτουμε τις ανάγκες που προκύπτουν από την πανδημία της γρίπης.
Συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία της ΟΕΝΓΕ την Δευτέρα 30/11, για δε τον Δεκέμβρη, καταθέτουμε προγράμματα εφημεριών μέχρι τα όρια της αμοιβής τους. Καλούμε το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου να βγει επιτέλους από την νάρκη του και να πάρει θέση.

Ν. Ιωνία 24/11/09

Η Γ.Σ ομόφωνα.