Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Η "συμπαθής τάξη των Υγειονομικών".


....Και εδώ θέλω να πω και κάτι και να αναγνωρίσω τη μεγάλη συνεισφορά των γιατρών και των νοσηλευτών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι οποίοι με πατριωτισμό -και πρέπει να το αναγνωρίσω- κάθονται έως τις 9 το βράδυ στα εμβολιαστικά κέντρα και εμβολιάζουν. Αυτό να το αναγνωρίσουμε, να μην λέμε μόνο τα προβλήματα.
Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Το αναγνωρίζουμε. Μα αυτοί το δουλεύουν το Σύστημα.
Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Κάθε φορά που ένας Υπουργός λέει αυτά τα δίκαια λόγια για το νοσηλευτικό προσωπικό, εγώ σκέφτομαι τις μούντζες που τρώνε στην πράξη αυτοί οι νοσηλευτές, που ούτε στα ανθυγιεινά τους βάζουν, ούτε τις υπερωρίες τους τις πληρώνουν στην ώρα τους, ούτε τίποτε. Αυτό είναι το θέμα.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Να πω όμως κάτι καλό κ. Οικονομέα και να μας το αναγνωρίσετε. Είμαστε 45 μέρες και ήδη έχουμε δυο μεγάλες επιτυχίες σε αυτή την κατεύθυνση. Χτες υποστηρίξαμε διάταξη στη Βουλή και εδώ θέλω να αναγνωρίσω και τη συμβολή του Υπουργού Οικονομικών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με την οποία …
 Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Καλά, εσείς όλοι τον καλοπιάνετε τον Υπουργό Οικονομικών!
 Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Όχι οφείλω να είμαι δίκαιη, γιατί την υγεία τη στηρίζει η Κυβέρνηση .Και αυτή τη στιγμή ανεβάζουμε το πλαφόν για τους γιατρούς για να λειτουργήσουν οι εφημερίες.
 Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Ναι για τις εφημερίες, καλό είναι αυτό.
 Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Και το πηγαίνουμε από 5.150 στα 6.500 ευρώ σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά. Όπως επίσης περνάμε διάταξη στη Βουλή για να μπορέσουμε να δώσουμε υπερωρίες στα εμβολιαστικά κέντρα, στους γιατρούς και στους νοσηλευτές οι οποίοι εργάστηκαν.
 Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Αυτά δεν μπορεί παρά να τα αναγνωρίσουμε ότι είναι θετικά.
 Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Και αυτό πρέπει να ξέρετε ότι είναι κάτι, που νομίζω όλοι οι βουλευτές θα το στηρίξουν. 



Είδατε με τι τέχνη η κ.Υπουργός παρέκαμψε το ζήτημα της ένταξης των νοσηλευτών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα αλλά και  την καθυστέρηση πληρωμής των πρόσθετων αμοιβών τους (αργιών νυχτερινών υπερωριών);

Που να ρωτούσε ο Οικονομέας και για τους μισθούς των νοσηλευτών!!!



 Όλη η συνέντευξη της Υπουργού εδώ