Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Εμπλοκή με τις αναβαθμίσεις γιατρών ΕΣΥ


Από τη σημερινή σύσκεψη στα γραφεία της ΟΕΝΓΕ, προέκυψαν αρκετά θέματα τα οποία και δεν προοιωνίζουν ευχάριστες εξελίξεις.

    * Αναβαθμίσεις γιατρών ΕΣΥ που προβλέπονται από τη Κλαδική Συμφωνία.

Όσες αναβαθμίσεις έγιναν μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2009, ισχύουν και θα υπογραφούν. Οι υπόλοιπες που έγιναν μετά την 7η Σεπτεμβρίου, θα επιστραφούν στα Νοσοκομεία και θα επανεξετασθούν. Αναμένεται επίσημη αιτιολόγηση αυτής της απόφασης.

    * Πλαφόν

Καμία εξέλιξη στο θέμα και απομένει να διευκρινιστεί αν το εξαγγελθέν πλαφόν των 6500 ευρώ σαν ανώτατο όριο αποδοχών στο Δημόσιο, έχει εφαρμογή και για τους γιατρούς του ΕΣΥ. Αφήνεται εντέχνως να διαρρέεται το ενδεχόμενο μείωσης των εφημεριών και αύξησης ή κατάργησης της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών

    * Κονδύλια εφημεριών

Ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί τα κονδύλια για το 3ο τετράμηνο 2009, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να μην καταβληθούν οι εφημερίες Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου εγκαίρως, και να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αποπληρωμής εφημεριών Νοεμβρίου.
Παράλληλα καταφθάνουν και τα πρώτα εκκαθαριστικά τα οποία και θα αναλυθούν για να καθοριστεί η περαιτέρω στάση μας.

    * Προσλήψεις

Νεφελώδες το τοπίο για το ύψος και το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων. Με βάση τα στοιχεία του προϋπολογισμού, οι 3000 προσλήψεις μάλλον δεν θα ισχύσουν για το 2010 και παραπέμπεται η ολοκλήρωσή τους το 2011, παρά τη δραματική κατάσταση υποστελέχωσης των Νοσοκομείων.