Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Προσλήψεις, πλαφόν, υπερωρίες , εμβολιασμός, κλίνες ΜΕΘ κ.ά. πολλά, σε συνέντευξη της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας


Από σημερινή συνέντευξη της Υπουργού Υγείας προκύπτει:
* οι κλίνες εντατικής που χρειάζονται νοσηλευτικό προσωπικό για να λειτουργήσουν είναι 95.
*επιπλέον υπάρχουν και 45 κλίνες οι οποίες πέραν του νοσηλευτικού προσωπικού χρειάζονται και μία στήριξη σε επίπεδο εξοπλισμού.
*το υπουργείο προωθεί την άμεση πρόσληψη  περίπου 300 συμβασιούχων νοσηλευτών από τους οποίους οι 200 θα είναι μέσω εδικού κονδυλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ.
 *για τις 1000 προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ η πίστωση υπάρχει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.


*για τις 3000 προσλήψεις μη ιατρικού προσωπικού μέσα στο 2010 ανέφερε ότι υπάρχει η αποτύπωση στον προϋπολογισμό. Μόνο που, όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα, αυτή η οικονομική αποτύπωση αφορά 27 εκατομ. ευρώ που αντιστοιχούν σε περίπου σε 1500 νέες θέσεις μη ιατρικού προσωπικού και όχι 3000


* είναι  ήδη σε εκκρεμότητα η διαδικασία δυο προκηρύξεων 1700 θέσεων και 1400 θέσεων μη ιατρικού προσωπικού, που είχαν «δρομολογηθεί» από την προηγούμενη κυβέρνηση και οι οποίες θα ενοποιηθούν σε μια προκήρυξη.


*Το πλαφόν για τους μισθούς των γιατρών ανεβαίνει στις 6.444 ευρώ από 5.150 περίπου που ήταν σήμερα.

*Η Υπουργός επίσης επισήμανε ότι με διάταξη που ενσωματώθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών,  προβλέπεται η δυνατότητα όταν υπάρχουν έκτακτες ανάγκες είτε πανδημίας, είτε οποιαδήποτε άλλη καταστροφή και  χρειάζεται να επιστρατευτεί το προσωπικό του ΕΣΥ, να υπάρχει η δυνατότητα να αποζημιώνονται οι εργαζόμενοι υπερωριακά πέραν του τι προβλέπει κάθε φορά ο νόμος για το πλαφόν.

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ