Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Η ΠΟΕΔΗΝ για τη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

 Αθήνα 2-11-2009
ΑΡ.ΠΡΩΤ.868

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Νέας Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΥΚΑ με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ.
Θέσαμε τα προβλήματα του ΕΣΥ και την διαπίστωση για την υποβάθμιση και την απαξίωση που επιχείρησε η απελθούσα κυβέρνηση.
Ζητήσαμε την ενίσχυση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα του ΕΣΥ
Την αύξηση της χρηματοδότησης με ορθολογική διάθεση και διαχείριση των πόρων
Την πάταξη της διαφθοράς και της παραοικονομίας και την ενίσχυση της Διαφάνειας
Συζητήσαμε για την ανάγκη στελέχωσης του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, καθώς και για την επίλυση προβλημάτων των λειτουργών της Υγείας.
Ζητήσαμε επίσης την θεσμοθέτηση κοινωνικού διαλόγού για την σταδιακή συζήτηση και επίλυση όλων των εκκρεμών θεμάτων στα πλαίσια υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο β’ εξάμηνο του 2010.
Η πολιτική ηγεσία δεσμεύτηκε για την προκήρυξη 6.100 θέσεων ως ακολούθως 1.700 +1.400 για το έτος 2009 που εκκρεμούν καθώς και 3.000 για το 2010.
Μας ενημέρωσαν επίσης πως παρά την άσχημη οικονομική συγκυρία στον Νέο Προϋπολογισμό θα καταγράφεται έστω και οριακά αύξηση των Δαπανών για την Υγεία – Πρόνοια. Υπενθυμίζουμε πως το 2009 ήταν 2,35% ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Τέλος μας δηλώθηκε πως η πολιτική ηγεσία επιζητά τον διάλογο και την συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους και πως θα υπάρχουν θεσμοθετημένες τακτές συναντήσεις με θεματικές ενότητες καθώς επίσης και με την Διαπραγματευτική Ομάδα της ΠΟΕΔΗΝ για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ