Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Ε, λοιπόν ναι ."Να χυθεί αίμα"!


Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος διάνοια για να καταλάβει προς τα πού οδεύουν τα πράγματα τις επόμενες μέρες  στη χώρα μας. .(κλικ εδώ και εδώ)

Μετά από ένα δίμηνο ανελέητο  βομβαρδισμό της κοινής γνώμης από τις πυροβολαρχίες των ΜΜΕ για τα δημοσιονομικά ελλείμματα ,για το δημόσιο χρέος,  για την επικείμενη κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, για την ανάγκη επώδυνων (αλήθεια για ποιους;) μέτρων, είναι ζήτημα ωρών  ή ημερών η επέλαση των τεθωρακισμένων του αστικού συνασπισμού εξουσίας (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) που από το ύφος και το ήθος της παρούσας  κυβέρνησης φαίνεται ότι στην πράξη πλέον συγκυβερνούν!

Το σάλπισμα της τελικής επίθεσης το έδωσε  χθες γνωστός τραπεζίτης, παίρνοντας θέση για το μπαράζ πιέσεων που ασκούνται από το ευρωπαϊκό κεφάλαιο για λήψη επώδυνων μέτρων (σε βάρος βεβαίως  των εργαζομένων).

«Για να ηρεμήσουν οι αγορές πρέπει να χυθεί αίμα»!!!
Εννοώντας βέβαια τα πολύ επώδυνα για τους εργαζόμενους μέτρα

Ο χρόνος πλέον για σκέψη έχει τελειώσει.

Ουσιαστικά δεν είμαστε στο "παρά πέντε" αλλά στο "και πέντε" της επίθεσης.
Πρόκειται να ληφθούν τέτοια αντεργατικά μέτρα , οι εργαζόμενοι πρόκειται να δεχθούν τέτοιο χτύπημα στα μισθολογικά  , ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα ,στις εργασιακές τους σχέσεις ,που όμοιό τους δεν θα έχουν υποστεί ξανά  στη χώρα μας.

Το κεφάλαιο στη χώρα μας επέλεξε τον δήμιο των εργαζομένων στη παρούσα φάση .Είναι η συγκυβέρνηση στη ουσία  των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ υπό την πρωθυπουργία  του Γ. Παπανδρέου.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι τη κρίση που σήμερα διέρχεται ο καπιταλισμός δεν τη δημιούργησαν οι ίδιοι, αλλά είναι σύμφυτη με αυτό το άθλιο, βάρβαρο και εκμεταλλευτικό σύστημα .Είναι αναπόφευκτο αποτέλεσμα του άγριου ανταγωνισμού του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη.
Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας γνωρίζουν ότι δεν δημιούργησαν αυτοί τα δημοσιονομικά ελλείμματα ούτε αυτοί ήταν που δημιούργησαν τα δημόσια χρέη.


Τώρα λοιπόν τους ζητούν να πληρώσουν αυτοί την κρίση, τα ελλείμματα και τα χρέη, για να μη θιγούν τα κέρδη του κεφαλαίου και των επιχειρηματιών.

Ε λοιπόν ναι. Για να ηρεμήσουν οι αγορές χρειάζεται "να χυθεί αίμα".
Ας "χυθεί λοιπόν  αίμα"!
Μόνο που πρέπει να είναι  "το αίμα" των αγορών , του κεφαλαίου και των εκφραστών τους.


Ενωτικό ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων τώρα!
Όλοι στους δρόμους του αγώνα