Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Κλιμάκωση Κινητοποιήσεων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας


Σε Στάση Εργασίας για αύριο Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009 και από ώρα 11:00 πμ μέχρι τέλους του πρωινού ωραρίου και σε συγκέντρωση στις 11:30 πμ στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας καλεί τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο.
Στην ανακοίνωση του Συλλόγου τονίζεται η ανάγκη αγωνιστικής διεκδίκησης
1.Ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς.1400 ευρώ κατώτερος μισθός. Διπλασιασμός  του νυχτερινού ωρομισθίου.
2.Ένταξη  στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, με αναδρομική ισχύ για τους παλιούς εργαζόμενους και χωρίς καταβολή αναδρομικών εισφορών.
3.Καμιά αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Συντάξιμος μισθός του 80% του τελευταίου μισθού. Όχι στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών.
4.Άμεση μέσα στο 2010  κάλυψη με μόνιμο προσωπικό  όλων (62)  των κενών οργανικών θέσεων στο Νοσοκομείο. 
5. Εφαρμογή των νόμιμων  ωραρίων εργασίας με 1 νυχτερινή υπηρεσία τη βδομάδα, 12ωρη ανάπαυση ανάμεσα στις βάρδιες , δυο ρεπό τη βδομάδα.

Ταυτόχρονα οι Νοσοκομειακοί γιατροί του Νοσοκομείου κατέρχονται σε 24ωρη απεργία με βάση την απόφαση της ΟΕΝΓΕ διεκδικώντας
*αύξηση της χρηματοδότησης από το κρατικό προϋπολογισμό
*Πληρωμή των δεδουλευμένων
*Προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού


Ιδιαίτερα οξυμένη είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο από τη μη καταβολή των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών,  καθώς δεν έχουν απελευθερωθεί 100% τα εγκεκριμένα κονδύλια

Ήδη συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 12:30 και εφόσον δεν έχει γίνει η απελευθέρωση των κονδυλίων για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα , κατατίθεται η  πρόταση κατάληψης διαρκείας όλων των διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου, του Γραφείου Κίνησης και της Γραμματείας Εξωτερικών Ιατρείων!