Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Ελπιδοφόρα πρώτη απάντηση στην κυβερνητική πολιτική


Τη Πέμπτη 17/12 πραγματοποιήθηκε απεργία και στάση εργασίας από δεκάδες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία ενάντια στην καταιγίδα των αντιλαϊκών εξαγγελιών της κυβέρνησης.
Ως «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων Πρέβεζας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» χαιρετίζουμε όλους τους εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το αγωνιστικό κάλεσμα.
Η κοινή ενωτική συγκέντρωση τεσσάρων σωματείων(Νοσοκομείο, καθηγητές, νομαρχία, γεωπόνοι) ανέδειξε τις δυνατότητες για μια νέα ταξική αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων. Η υπόσχεση από όλους ότι ο συντονισμός σε επίπεδο πρωτοβάθμιων σωματείων θα συνεχιστεί αποτελεί ένα ελπιδοφόρο βήμα.       
Η μάχη της απεργίας, σε κόντρα με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που κινήθηκαν ανοιχτά απεργοσπαστικά και της πλειοψηφίας των Ομοσπονδιών που δεν πήραν αγωνιστικές αποφάσεις, σε πλήρη αποσιώπηση από τα ΜΜΕ, ήταν μια διαφορετικού χαρακτήρα μάχη για τις δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος που πρέπει να έχει συνέχεια, μπροστά στην επίθεση βάθους και διαρκείας που εξήγγειλε η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και το κεφάλαιο, με δεδομένη την συναίνεση των υποταγμένων ηγεσιών της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που ήδη έσπευσαν να δηλώσουν ότι τα μέτρα κινούνται σε θετική κατεύθυνση και συμμετέχουν στον «διάλογο» για το ασφαλιστικό.
 Ο λόγος στους εργαζόμενους, τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις συνελεύσεις, στις επιτροπές αγώνα για τα επόμενα βήματα.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

η εργατική κίνηση
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
εργαζομένων Πρέβεζας
δημόσιου και ιδιωτικού τομέα