Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Ξυλοδαρμός γιατρού σε Περιφερικό Ιατρείο στις Σέρρες


Γιατρός καταγγέλλει ότι ξυλοκοπήθηκε άγρια, από  γιο ασθενούς. Ο λόγος για τη νεαρή γιατρό του Αγροτικού Ιατρείου Δάφνης, που κατήγγειλε πως το μεσημέρι της Τρίτης (1/12) δέχθηκε επίθεση από το γιο ηλικιωμένης, επειδή ήθελε να χορηγηθούν ηρεμιστικά φάρμακα στη μητέρα του, αλλά χωρίς να γίνει εξέταση.
“Όταν του είπα ότι αυτό δεν γίνεται, σηκώθηκε και με γρονθοκόπησε στο κεφάλι” καταγγέλλει η γιατρός “Προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι δεν δίνεται φαρμακευτική αγωγή δίχως ιατρική γνωμάτευση αλλά εκείνος με έβριζε και με χτυπούσε”.
Η γιατρός κατάφερε να ειδοποιήσει την αστυνομία και τραυματισμένη πήγε στο κοντινό Κέντρο Υγείας Μαυροθάλασσας. Στη συνέχεια διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου και νοσηλεύτηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Το πρωί της Τετάρτης (2/2) η γιατρός επισκέφθηκε τον ιατροδικαστή Σερρών, ενώ υπέβαλε μήνυση εναντίον του φερόμενου δράστη, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης.

«Ο χώρος εργασίας μας έχει μετατραπεί σε ρινγκ»

Σε γραπτή δημόσια καταγγελία  προχώρησε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών ν. Σερρών, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε το μεσημέρι της Τρίτης (1/12), η νεαρή γιατρός του Αγροτικού Ιατρείου Δάφνης.

Η ανακοίνωση:

«Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Σερρών , για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο , βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλει ακόμα ένα περιστατικό βιαιοπραγίας εναντίον ιατρού κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του.

Οι γιατροί που φιλότιμα  μοχθούν να πράξουν το καθήκον τους σε υποστελεχωμένα από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό  περιφερικά ιατρεία, κέντρα υγείας και νοσοκομεία βρίσκονται ανυπεράσπιστοι στο έλεος του καθενός που θεωρεί ότι, απειλώντας και γρονθοκοπώντας ,θα έχει πρόσβαση στις όποιες υπηρεσίες υγείας , παρακάμπτοντας κανονισμούς και νόμους .

Το γεγονός ότι και τα δύο περιστατικά αφορούν γυναίκες γιατρούς σίγουρα δεν είναι  τυχαίο και αποκαλύπτει το ποιόν των δραστών και όσων επιχειρούν να τους  προστατέψουν. Όπως επίσης δεν είναι τυχαίο ότι τέτοια περιστατικά πυκνώνουν καθώς το δημόσιο σύστημα υγείας αποδυναμώνεται και απαξιώνεται συστηματικά  από την ίδια την πολιτεία που αφενός αφήνει απλήρωτους τους γιατρούς για 24ώρα συνεχούς εργασίας και αφετέρου ανέχεται την διαιώνιση απαραδέκτων συνθηκών που επιτρέπουν την γιγάντωση της παραβατικότητας στο χώρο της υγείας.

Ο χώρος εργασίας μας , όπου καλούμαστε να ανακουφίσουμε ασθενείς συμπολίτες μας , έχει μετατραπεί σε ριγκ όπου ο καθένας νοιώθει ελεύθερος να υβρίζει και να βιαιοπραγεί . Οι συνθήκες εργασίας μας δεν παρέχουν κανένα αίσθημα ασφάλειας και καλούμε την διοίκηση του νοσοκομείου, την τοπική αυτοδιοίκηση και την αστυνομία να αναλάβουν τις ευθύνες τους»,καταλήγει η ανακοίνωση.