Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Όχι περικοπές στις πρόσθετες αμοιβές των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας


Οργή έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Πρέβεζας η μέχρι στιγμής επιμονή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να μην εκταμιεύει το 100% του εγκεκριμένου κονδυλίου για τις πρόσθετες αμοιβές των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μην εγκρίνει  τις δεδουλευμένες πρόσθετες αμοιβές (νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες) των εργαζομένων κατά το μήνα Νοέμβριο!
Συγκεκριμένα ενώ το Υπουργείο Υγείας έχει δώσει εντολή στο Νοσοκομείο να αξιοποιήσει  το 100% του εγκεκριμένου  κονδυλίου των πρόσθετων  αμοιβών για το έτος 2009, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του εν όψει και της πανδημίας της νέας γρίπης, το Υπουργείο Οικονομικών εξακολουθεί να περικόπτει κατά 5% αυτό το κονδύλι (έχει εκταμιεύσει το 95%) με αποτέλεσμα οι διατιθέμενες πιστώσεις να μη φθάνουν για τη  πληρωμή των εργαζομένων.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης γι αυτή τη ταλαιπωρία των εργαζομένων είναι μεγάλες.
Απαιτούμε την άμεση εκταμίευση του100% των εγκεκριμένων πιστώσεων και τη πληρωμή των εργαζομένων πριν τις γιορτές
Επίσης παρά τον σαφή πλέον καθορισμό του πλαφόν των αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών στα 6.500,89 ευρώ , ο επίτροπος του Εκλεκτικού Συνεδρίου ζητά απόφαση σε ΦΕΚ για να εγκρίνει τις δεδουλευμένες εφημερίες των γιατρών.
 Πως είπαμε ότι είπε ο Γ. Παπανδρέου;
«Οι αλλαγές αυτές, ναι, θα πονέσουν, αλλά θα πονέσουν εκείνους που πρέπει να πονέσουν»!!!

 Μόνο να κανονίσουν να αφήσουν  απλήρωτες τις πρόσθετες αμοιβές των εργαζομένων μέσα στις γιορτές !
Τους πήρε και τους σήκωσε!