Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Σέρνουν στα δικαστήρια απλήρωτους ειδικευόμενους γιατρούς

Σήμερα κοινοποιήθηκε σε όλους τους ειδικευόμενους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης που κάνουν επίσχεση εργασίας απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών τους (είναι απλήρωτοι από τον Αύγουστο) ΑΓΩΓΗ από τη διοίκηση του νοσοκομείου. Η διοίκηση ζητά να κηρυχθεί η επίσχεση παράνομη και καταχρηστική, η εκδίκαση δε είναι αύριο Παρασκευή στις 1.30 μμ στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Τα επιχειρήματα που επικαλείται ο διοικητής είναι 1) ότι το νοσοκομείο είναι καλόπιστος πληρωτής (εδώ γελάνε), 2) ότι οι τακτικές αποδοχές είναι αρκετές για να ζει κάποιος (!!!) και 3) η πανδημία της γρίπης (η γνωστή καραμέλα που πλασάρεται για πάσα νόσο).
Αυτό έρχεται 2 μόλις μέρες μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων των νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά με τον ΓΓ του υπουργείου υγείας κ. Πολύζο, στην οποία ενώπιον των εκπροσώπων του Παίδων Πεντέλης ο κ. ΓΓ είχε δηλώσει ότι «θα συστήσει στον διοικητή να σταματήσει άμεσα να απειλεί τους γιατρούς».
Με παρέμβαση του συντονιστικού Αθήνας – Πειραιά, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το θέμα, ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΓΣ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΚΑΙ ΠΑΡΘΗΚΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας αύριο 12-3μμ και συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο στις 1μμ, εφόσον το υπουργείο δεν παρέμβει άμεσα για την ανάκληση της αγωγής
Απόφαση του συντονιστικού γενικών συνελεύσεων εδώ
Πηγή:  Α.Ρ.Σ.Ι.