Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Η ΠΟΕΔΗΝ για τα κονδύλια των πρόσθετων αμοιβών.



ΑΘΗΝΑ 2/12/09
ΑΡ.ΠΡΩΤ. 999
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
             κα ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

        Κυρία Υπουργέ,
        Οι εγκεκριμένες πιστώσεις πρόσθετων αποδοχών για το έτος 2009 (160.000.000€) (καταληκτικός μήνας ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ)  χορηγούνται στο προσωπικό μειωμένες κατά 10% με απόφαση της απερχόμενης κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
        Εξαιτίας αυτού, στα περισσότερα Νοσοκομεία της χώρας καθίσταται αδύνατη η χορήγηση στο προσωπικό δεδουλευμένων πρόσθετων αποδοχών για τους δύο τελευταίους μήνες του λογιστικού έτους 2009 (Οκτώβριος – Νοέμβριος).
        Αν και οι εγκεκριμένες πιστώσεις ανά Νοσοκομείο χωρίζονται σε δωδεκατημόρια και τα δεδουλευμένα κάθε μήνα δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 1/12, οι διοικήσεις των Νοσοκομείων υπέγραφαν προγράμματα υπηρεσιών με υπέρβαση του πλαφόν.
        Η υπέρβαση έχει σχέση αφενός με τη μείωση του 10% και αφετέρου με τις αυξημένες ανάγκες κάλυψης των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία, λόγω ελλείψεων προσωπικού. Επισημαίνουμε την αντίθεση  των εργαζόμενων για την καταστρατήγηση των κοινοτικών οδηγιών και της εθνικής Νομοθεσίας στα ωράρια (12ωρη ανάπαυση μεταξύ δύο βαρδιών, 2 ρεπό την εβδομάδα, 1 νύχτα την εβδομάδα) και το αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για διπλασιασμό του ωρομισθίου και εξορθολογισμό στη χορήγηση με αντίστοιχη αύξηση του κονδυλίου.

        Για το έτος 2010 οι ανάγκες θα αυξηθούν λόγω καθυστέρησης της ολοκλήρωσης των προσλήψεων που είχαν εξαγγελθεί και ως εκ τούτου την περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας μας.
        Ζητούμε:
1.     Την άρση της απόφασης της απερχόμενης κυβέρνησης για μείωση 10% του κονδυλίου που εγγράφεται στον προϋπολογισμό του έτους 2009 (160.000.000€) και κάλυψη του συνόλου των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους με την έγκριση πρόσθετου κονδυλίου.
2.     Την αύξηση των εγκεκριμένων πιστώσεων για το 2010 στα 170.000.000€. Στον υπό ψήφιση προϋπολογισμό του έτους 2010 προβλέπεται μειωμένο κατά 10.000.000€ από το περυσινό (150.000.000€)
3.     Την εκκίνηση του διαλόγου για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης στην οποία θα τεθεί από την πλευρά μας το αίτημα για σταδιακό διπλασιασμό του ωρομισθίου.
                                       ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ                                ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕ