Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Παραμονή των Φώτων αναγγέλλουν ότι ....θα μας αλλάξουν τα φώτα.


Με εντολή του πρωθυπουργού το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής αντί για τετραετές θα είναι τριετές.

Αυτό σημαίνει πως με δεδομένη την απόφαση για προσαρμογή 4 μονάδων εντός του τρέχοντος έτους, θα πρέπει το οικονομικό επιτελείο να ρίξει το  δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 3 μονάδες το 2011 και άλλες 3 το 2012. Άρα μέσα σε 3,  αντί για 4 χρόνια, θα πρέπει να βρουν  25 δισ., είτε από αύξηση εσόδων είτε από περιστολή δαπανών .

Έχετε απορία από πού θα  επιχειρήσουν να τα πάρουν και σε ποιους θα επιχειρήσουν να ρίξουν τα βάρη της δημοσιονομικής προσαρμογής; Μέσα στα επόμενα  τρία χρόνια, θα επιχειρηθεί  μια βίαιη και τεραστίων διαστάσεων αναδιανομή του πλούτου στη χώρα μας σε βάρος της εργασίας και υπέρ του κεφαλαίου. Θα επιχειρηθεί το τσάκισμα κάθε κατάκτησης που έχει απομείνει.

Αν δεν πλημμυρίσουν  από διαδηλωτές οι δρόμοι τις επόμενες μέρες , βδομάδες και τους επόμενους μήνες,  το  όποιο υπαρκτό εργατικό κίνημα στην Ελλάδα θα έχει υποστεί μια ανυπολόγιστης βαρύτητας ήττα, που οι συνέπειές της θα μηδενίσουν  κάθε   δυνατότητα μελλοντικής παρέμβασης του  στις εξελίξεις,  αλλά και θα επιταχύνουν  τη πλήρη αποδιάρθρωσή του .

Έχει ιδιαίτερη σημασία ο άμεσος ενωτικός  συντονισμός των αγωνιστικών και ταξικών πρωτοβάθμιων σωματείων και ομοσπονδιών σε κάθε πόλη αλλά και πανελλαδικά , έστω και με τις όποιες αδυναμίες του, μακρυιά από τις λογικές του ηγεμονισμού, του  διαχωρισμού , της κομματικής περιχαράκωσης και του κομματικού εγωισμού.Οι παρούσες στιγμές για τις δυνάμεις της εργασίας δεν επιτρέπουν τέτοιες "πολυτέλειες".


ΥΓ:Ακου... εμπροσθοβαρές!!