Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.:Συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των αγροτών


Αθήνα, 26/01/2010
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Όλοι όσοι καταγόμαστε από αγροτικές οικογένειες της περιφέρειας, που κάποτε φύγαμε από τα χωριά και την ύπαιθρο, που σπουδάσαμε με κόπους και θυσίες αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στα αστικά κέντρα, δεν μπορούμε σήμερα παρά να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δίκαιους αγώνες των Ελλήνων Αγροτών.
Μόνο όποιος έχει περάσει έστω και μια μέρα στο χωράφι, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες στο χιονιά και στο λιοπύρι, μόνο όποιος είδε το βιός της οικογένειάς του  να καταστρέφεται απ΄τον παγετό, το χαλάζι και τον καύσωνα, μπορεί να καταλάβει την αγωνία όλων όσων σήμερα αντιστέκονται στα μπλόκα του αγώνα διεκδικώντας το αυτονόητο, την επαγγελματική τους  επιβίωση .
Μόνο όποιος έχει ζήσει από κοντά τις τριτοκοσμικές συνθήκες παροχής υπηρεσιών Υγείας των Επαρχιακών νοσοκομείων μπορεί να αντιληφθεί την ανασφάλεια, την αγωνία των ανθρώπων της υπαίθρου, που κάθε φορά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας καλούνται να μεταναστεύσουν στις μεγαλουπόλεις διεκδικώντας το αυτονόητο, Συνταγματικό τους δικαίωμα στην Δημόσια Υγεία.
Με το αποτέλεσμα των εκλογών του προηγούμενου Οκτώβρη, οι πολίτες αυτής της χώρας έδωσαν την εντολή στη νέα Κυβέρνηση να αλλάξει την εικόνα της χώρας, με πάταξη της διαφθοράς,  με ανάπτυξη, με κοινωνική δικαιοσύνη. Σε καμιά περίπτωση δεν έδωσαν λευκή επιταγή,  και σήμερα η Κυβέρνηση σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την εκλογή της,  με την περίοδο χάρητος να έχει περάσει ανεπιστρεπτί, καλείται να εγκαταλείψει την τακτική των διαπιστώσεων και να δώσει επιτέλους λύσεις.   
                                                Γραφείο Τύπου ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.