Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Επιδόματα των υγειονομικών που περικόπτονται κατά 10%.


Μεγάλες θα είναι οι μειώσεις των ονομαστικών μισθών των εργαζομένων στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας που θα ισχύουν αναδρομικά από 1/1/2010.
Συγκεκριμένα μειώσεις  μισθών θα υπάρξουν σε όλους τους εργαζόμενους από την περικοπή των επιδομάτων κατά 10%  αλλά και από την αλλαγή της φορολογικής κλίμακας.
Ταυτόχρονα μεγάλη μείωση του εισοδήματός τους  θα προκύψει και από τη περικοπή των υπερωριών κατά 30%!
Στους νοσοκομειακούς γιατρούς επιπρόσθετα θα υπάρξει σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους  από την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών και  από την κατάργηση του αφορολόγητου του επιδόματος βιβλιοθήκης .

Τα επιδόματα που περικόπτονται  κατά 10% είναι

1.Νοσοκομειακής απασχόλησης –Νοσοκομειακό
2.Βιβλιοθήκης (που εκτός από τη περικοπή καταργείται και το αφορολόγητο)
3.Κίνησης
4.Αγόνου περιοχής
5.Θέσης ευθύνης

Ερωτηματικό παραμένει, που θα το λύσουμε σύντομα, για το χρονοεπίδομα των γιατρών .Αν θεωρηθεί  ότι ανήκει (που όντως έτσι είναι ) στη περίπτωση της εισοδηματικής ωρίμανσης, τότε σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών δεν θίγεται. Διαφορετικά αν θεωρηθεί απλά  σαν ένα από τα επιδόματα …κλάφτα Χαράλαμπε! (Μέρα που είναι σήμερα!!!) 

 Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίσουμε τις απώλειες του πραγματικού εισοδήματος των εργαζομένων επί χρόνια τώρα, καθώς είτε λόγω αυξήσεων που δόθηκαν  κάτω από το πραγματικό τιμάριθμο είτε λόγω παγώματος των μισθών , είναι πολύ μεγάλες.
 Η συνέχιση και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας το επόμενο διάστημα, με καθοριστικό σταθμό τη μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 24 Φεβρουαρίου είναι μονόδρομος.