Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΚΡΥΦΕΣ» ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ



Από ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης  ΑΔΕΔΥ

Η σημερινή συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αποκάλυψε με τον καλύτερο τρόπο τις «κρυφές» δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση μέσα από το σταθεροποιητικό πρόγραμμα απέναντι στις Βρυξέλλες για το ασφαλιστικό.
Η αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος από κοινωνικό σε κεφαλαιοποιητικό και ατομικό, η αύξηση των ορίων ηλικίας, η άμεση και μάλιστα εντός μηνός, ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης για την υλοποίηση της απόφασης του ΔΕΚ που οδηγεί στην εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών γυναικών και την ανατροπή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στο Δημόσιο, η άρνηση επιχορήγησης στον ΟΠΑΔ, στο ΤΠΔΥ αλλά και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, αποτελούν ουσιαστικά τα κρυφά σημεία του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης.
Ιδιαίτερα για το θέμα υλοποίησης της απόφασης του ΔΕΚ  η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πρέπει να έχει ολοκληρώσει την ψήφιση της σχετικής ρύθμισης  ως τις 28 Μαρτίου 2010, επαναλαμβάνοντας απλά ότι η σχετική ρύθμιση θα αρχίσει να ισχύει από το 2013 και μετά.
        Με βάση τα παραπάνω υπήρξε αρνητική τοποθέτηση της κυβέρνησης σε όλα τα αιτήματα που τέθηκαν από την ΑΔΕΔΥ.
Οι εξελίξεις αυτές έρχονται στη συνέχεια της πολιτικής λιτότητας και μείωσης του εισοδήματος των εργαζομένων από 10% έως 20%. Θα έχουν ως αποτέλεσμα την παραπέρα αφαίρεση βασικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Η μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 24 Φλεβάρη και η παραπέρα συνέχιση του αγώνα πρέπει να γίνου υπόθεση του κάθε εργαζόμενου για να μην περάσουν τα κυβερνητικά μέτρα και να γίνουν αποδεκτές οι θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.