Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Οι αρχές του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου…σε διαβούλευση. (1ον)


Όχι μόνο επιμένουν να προχωρήσουν άμεσα στη κατάθεση και ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου  αλλά έχουν και το απύθμενο θράσος να το βγάζουν σε δημόσια διαβούλευση.(κλικ εδώ).

Μέχρι τις 16 Απριλίου παρακαλώ …γιατί επειγόμαστε!!!

Χρησιμοποιούν τέτοιες αλχημείες και λογικές απόκρυψης που είμαστε σίγουροι ότι αν ζούσε ο Γκαίμπελς …θα κιτρίνιζε από το φθόνο του.

 Μερικές παρατηρήσεις για του λόγου το αληθές:

Ισχυρίζονται οι συντάκτες του στο πρώτο σημείο (Υπάρχουσα κατάσταση)

  «Ταυτοχρόνως, οι δημοσιονομικές επιπτώσεις του Ασφαλιστικού, όπως προκύπτουν ως αποτέλεσμα της αντιστοιχίας εργαζομένων προς ασφαλισμένους, που κατέστη 1.7 προς 1, καθώς και των ιδιαιτεροτήτων του διανεμητικού συστήματος στην Ελλάδα (πελατειακές πολιτικές σχέσεις), έχουν μετατρέψει το ασφαλιστικό σύστημα σε μείζονα και παρούσα απειλή για την εθνική οικονομία»
  
Πουθενά στην υπάρχουσα κατάσταση δεν αναφέρουν την τεράστια εισφοροδιαφυγή και εισφοροκλοπή ως μια αιτία των οικονομικών προβλημάτων  των ταμείων.
Πουθενά δεν αναφέρουν τους χιλιάδες αδήλωτους εργαζόμενους (Έλληνες και αλλοδαπούς) που αξιοποιούν οι επιχειρηματίες και που δεν αποδίδουν εισφορές στα ταμεία.
Πουθενά  δεν αναφέρουν τους εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους, προϊόν των πολιτικών των αστικών κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) και που προφανώς εφόσον τους παρείχαν μόνιμη εργασία θα ενίσχυαν τα ταμεία με  τις εισφορές τους.
Πουθενά δεν αναφέρουν τα χρωστούμενα, κάθε χρόνο, του κράτους προς τα ασφαλιστικά ταμεία .
Πουθενά δεν αναφέρουν τις απώλειες και τα κλεμμένα από τα ασφαλιστικά ταμεία ως αποτέλεσμα πολιτικών που ασκήθηκαν χρόνια (μηδενικά επιτόκια καταθέσεων των αποθεματικών τους, επιτόκια καταθέσεων αποθεματικών  πολύ κάτω από πληθωρισμό, απώλειες από το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και  των δομημένων ομολόγων επί ΝΔ)
 Όλα αποδίδονται σε μια ξερή μαθηματική σχέση εργαζομένων προς ασφαλισμένων 1,7:1, και μάλιστα  "λόγω πελατειακών σχέσων"(!) όπως αναφέρουν :
*αποκρύπτοντας ότι αυτή η σχέση προκύπτει γιατί υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι στη χώρα μας , που πιθανόν αγγίζουν και  το 1 εκατομμύριο και που    αν το σύστημα τους παρείχε μόνιμη πλήρη εργασία θα άλλαζαν δραματικά το συγκεκριμένο δείκτη .
*αποκρύπτοντας ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι  με μερική απασχόληση (δίωρα , τετράωρα κλπ) αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες αδήλωτοι, κυρίως αλλοδαποί,  που αν και σε αυτούς το σύστημα παρείχε μόνιμη σταθερή εργασία ή μεριμνούσαν για την νόμιμη  ασφαλιστική τους κάλυψη θα ανέβαζαν ακόμη περισσότερο τον προαναφερόμενο δείκτη εργαζομένων προς ασφαλισμένων   

Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι αυτά τα γνωρίζουν και ότι αυτή η απόκρυψη είναι εσκεμμένη. Γιατί αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι η καταπολέμηση της ανεργίας , της αδήλωτης εργασίας ,  των ελαστικών μορφών απασχόλησης ,της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροκλοπής, αλλά το χτύπημα και η καταστρατήγηση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ και του κεφαλαίου.