Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Ανοικτό το ενδεχόμενο εφαρμογής της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών -γυναικών πριν το 2013!


Πολύ πιθανό είναι πλέον το ενδεχόμενο της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών να εφαρμοστεί νωρίτερα από τι προπαγάνδιζε η κυβέρνηση .Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανά θα αρχίσει από το 2011!
Σε αυτή τη περίπτωση τα συνταξιοδοτικά όρια των γυναικών θα αυξηθούν από 5 έως και 17 έτη ! 
Ενώ ταυτόχρονα, με την  αποδοχή και  εφαρμογή του μέτρου, καταργείται ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης .Θεωρείται πλέον επαγγελματική και ουδεμία κρατική εγγύηση υπάρχει.
Ενδεχόμενο είναι επίσης να επηρεαστούν ακόμα και τα λεγόμενα «ώριμα» ασφαλιστικά δικαιώματα
Αυτές τις μέρες αναμένεται να «κλείσει» το θέμα σε «διαπραγματεύσεις» που θα διεξάγει το Υπουργείο Οικονομικών στις Βρυξέλλες.

Πάντως  οι αντιδράσεις  και η έντονη αποδοκιμασία των μέτρων από τους εργαζόμενους καθώς και το κλίμα αποχωρήσεων-συνταξιοδοτήσεων που επικρατεί, έχουν  δημιουργήσει πανικό στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας που πριν από λίγο εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:


«Επειδή ορισμένοι συνεχίζουν να δημιουργούν, παρά τις δικές μας σαφείς δεσμεύσεις, σύγχυση και ανησυχία στους εργαζόμενους σε σχέση με τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, επανερχόμαστε, θέλουμε να πιστεύουμε για τελευταία φορά, και διευκρινίζουμε:
Κανένα νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό δεν προωθείται εν κρυπτώ και μάλιστα με άμεση εφαρμογή.
Κανένας εργαζόμενος δεν έχει λόγο να αποχωρήσει για συνταξιοδότηση, φοβούμενος ανατροπή των δικαιωμάτων του.
Η Κυβέρνηση, όπως έχουμε κατ’ επανάληψη αναφέρει, δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς συνταξιοδότησης (όρια ηλικίας, τρόπο υπολογισμού συντάξεων), τουλάχιστον για όσους έχουν θεμελιώσει ή θα θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως το 2013.
Ψεύδονται, λοιπόν, και δρουν προβοκατόρικα όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο και καλλιεργούν κλίμα ανασφάλειας στους εργαζόμενους»