Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Aνακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαϊας σχετικά με μεθοδεύσεις της Διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας


Μαθαίνουμε σήμερα ότι το απαράδεκτο έγγραφο (“νομική γνωμοδότηση”) που συνέταξε ο νομικός σύμβουλος της 6ης Υ.Πε. (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδος) κατ' εντολήν του Διοικητού της 6ης Υ.Πε. έχει πέσει σε πρόσφορο έδαφος και πολλοί Διοικητές νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας αλλά και Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας, Κλινικών και Τμημάτων το χρησιμοποιούν σαν μέσο άσκησης πίεσης σε – ειδικευόμενους κυρίως – γιατρούς που βρίσκονται σε νόμιμη επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών προηγούμενων μηνών.Το παραπάνω έγγραφο βρίθει ανακριβειών και βασίζεται στην επιλεκτική συρραφή νομικών τεχνασμάτων για να καταλήξει στο ανυπόστατο συμπέρασμα ότι ασκώντας το δικαίωμα της επίσχεσης οι μεν ειδικευμένοι διαπράττουν “πειθαρχικό παράπτωμα” ενώ για τους ειδικευόμενους η επίσχεση αποτελεί “λόγο καταγγελίας της συμβάσεως εργασίας” !
Η Ε.Ι.Ν.Α. απάντησε άμεσα στο έγγραφο αυτό με εξώδικο κατά του Διοικητού της 6ης Υ.Πε. Με το οποίο καταρρίπτονται όλα τα επιχειρήματα του εν λόγω εγγράφου με σαφή, τεκμηριωμένο και νομικά ακλόνητο τρόπο. Άλλωστε το ίδιο έχει πράξει η Ε.Ι.Ν.Α. σε παρόμοιες “νομικές γνωμοδοτήσεις” που εμφανίζει η εκάστοτε διοίκηση της Υ.Πε. για να εκφοβίσει και να εκβιάσει τους γιατρούς που βρίσκονται σε επίσχεση.
Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε από γιατρούς άλλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων αρμοδιότητας της 6ης Υ.Πε. οι Διοικήσεις τους στηρίζονται στο έγγραφο αυτό για να εκβιάσουν τους γιατρούς σε απλήρωτη εργασία και αναστολή της νόμιμης επίσχεσης. Οι εκβιασμοί αυτοί δεν θα περάσουν και δεν θα μείνουν αναπάντητοι! Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα απαντήσουμε με μηνύσεις κατά του όποιου εντολέα της όποιας παράνομης “εντολής”.
Τα παραπάνω αναφερόμενα έγγραφα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ε.Ι.Ν.Α. (http://www.eina.gr/) και είναι στη διάθεση του κάθε νοσοκομειακού γιατρού ή Ένωσης που αντιμετωπίζει τους εκβιασμούς των οικείων μηχανισμών διοίκησης προκειμένου να καμφθεί η επίσχεσή μας. Αφού θέλουν να επικαλούνται το ανυπόστατο αυτό έγγραφο ας εισπράξουν και την αρμόζουσα απάντηση! Χρησιμοποιήστε το εξώδικο της Ε.Ι.Ν.Α. κάθε φορά που οι εκβιαστές επικαλούνται την “γνωμοδότηση” της Υ.Πε.
Η Ε.Ι.Ν.Α. με την πολυετή και μαχητική εμπειρία που διαθέτει βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των άλλων Ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών στους κοινούς μας αγώνες για αξιοπρέπεια στον χώρο εργασίας και ένα δωρεάν και δημόσιο Ε.Σ.Υ. Στην υπηρεσία του κάθε πολίτη.
Οι μισθοσυντήρητοι νοσοκομειακοί γιατροί διεξάγουμε ένα σκληρό αγώνα για την στήριξη του Ε.Σ.Υ. Και δεν πτοούμαστε από τα τεχνάσματα μια αδιάφορης και επικίνδυνης λογιστικής πολιτικής στο χώρο της Υγείας.
Σε χθεσινοβραδινή συνεδρίαση, το Δ.Σ. νοσοκομείου της Πάτρας αναζητούσε τρόπο να πιέσουν τους γιατρούς να επιστρέψουν στην εργασία τους. Ο Πρόεδρος ανέλαβε να λύσει άμεσα το πρόβλημα και επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κ. Υπουργό Υγείας θέτοντας το ερώτημα “πως μπορούμε να αναγκάσουμε τους γιατρούς να επιστρέψουν στην εργασία τους”.
Η απάντηση που έλαβε δεν ήταν αυτή που ήθελε αλλά ήταν σαφέστατη
“Όσο τους χρωστάμε λεφτά δεν μπορούμε να τους κάνουμε τίποτα”