Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Μια ακόμα αποκαλυπτική συνέντευξη



Όταν παρακολουθήσει κάποιος τις συνεντεύξεις των κυβερνητικών αξιωματούχων, μπορεί να καταλάβει πάρα πολλά πράγματα για το σχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
Από συνέντευξη του Γ. Ραγκούση στο τηλεοπτικό σταθμό «MEGA»

Γ.Ραγκούσης : "...Γιατί ξέρετε, αυτό το οποίο ουσιαστικά βιώνουμε τώρα, είναι σε περίοδο ειρήνης η μεγαλύτερη κρίση. Το επόμενο επίπεδο κρίσης μίας χώρας είναι ο πόλεμος. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κρίση που μία χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει, από αυτή που ζει σήμερα η Ελλάδα. Δηλαδή, να μην έχει την δυνατότητα να εξασφαλίσει τους πόρους που απαιτούνται για να μπορεί να λειτουργήσει ως χώρα, ως οικονομία. Για να μπορεί να υπερασπιστεί κύριε Οικονομέα τα εθνικά της συμφέροντα.
Έχουν κατανοήσει ότι θα γίνει πράξη η δέσμευση του Γιώργου Παπανδρέου και της Κυβέρνησης ότι το πλεόνασμα, το όφελος που θα προέλθει από την λήψη αυτών των μέτρων, εμείς δεν θα το στείλουμε ούτε στους κολλητούς, ούτε στους ημέτερους, ούτε στους λίγους τους ισχυρούς, ούτε πολύ χειρότερα στους εαυτούς μας".
  ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ:
 Τι πλεόνασμα;
  ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ:
 Ό,τι εξοικονομήσουμε.
   ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:
Θα το γυρίσουμε, κύριε Καμπουράκη, στα φτωχά μεσαία εισοδήματα, θα το γυρίσουμε στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας για να μπορέσει να παράξει θέσεις απασχόλησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας".

Που θα πάει το πλεόνασμα (αν προκύψει) από τα μέτρα;
Μα στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας για να παράξει θέσεις απασχόλησης!
Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι το όποιο πλεόνασμα κάποια στιγμή συσσωρεύσουν(από τα λεφτά που κλέβουν με τα νέα μέτρα τους από τους εργαζόμενους), θα το δώσουν με τη μορφή επιδοτήσεων στους επιχειρηματίες για να προσλαμβάνουν ανέργους  στις επιχειρήσεις τους!!! Άρα με αυτό τον τρόπο θα ελαττώνουν το κόστος του προϊόντος που οφείλεται στους μισθούς και έτσι ο επιχειρηματίας θα μπορεί να το πουλάει υποτίθεται φθηνότερα, χωρίς να χάνει κάτι από τα κέρδη του και έτσι να γίνεται πιο ανταγωνιστικός στην αγορά!
Τέλεια σοσιαληστ(ρ)ική λύση!!!

Και παρακάτω:
Γ.Ραγκούσης: "...Νομίζω ότι έχει γίνει σαφές ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να χαριστούμε σε κανένα. Και θα σας πω και με την ευκαιρία κάτι, το οποίο νομίζω ότι πρέπει πια να πάρει μία σχετική δημοσιότητα.
Είναι πράξη ακραίας, αν το θέλετε έλλειψης πατριωτισμού για αυτό τον τόπο, που προέρχεται από όσους αυτή την στιγμή παίρνουν τις καταθέσεις τους από την Ελλάδα και τις πάνε στο εξωτερικό.
Υπάρχουν αυτή την στιγμή Έλληνες, μεγάλοι καταθέτες ελληνικών τραπεζών, που το τελευταίο διάστημα δεν σταμάτησαν να παίρνουν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες. Αυτή είναι μία πράξη ακραίας έλλειψης πατριωτισμού για αυτό τον τόπο". 

Χα! Ψάχνει για πατριωτισμό στο κεφάλαιο ο Ραγκούσης ;
Έχει το κεφάλαιο πατρίδα; Δεν έχει!
Ένα θεό έχει :το κέρδος!
Και τι έκανε γι αυτούς (κεφαλαιούχους)  που δείχνουν "ακραία έλλειψη πατριωτισμού" η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει ο Ραγκούσης;
Να σας πούμε εμείς.
Από το νέο σχέδιο νόμου που κατατίθεται αυτές τις μέρες στην ολομέλεια της Βουλής: «'Όσον αφορά στον επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό ισχύει η απαλλαγή τους από το πόθεν έσχες με την πληρωμή φόρου 5% επί της αξίας του κεφαλαίου για ένα εξάμηνο εάν μεταφερθούν σε προθεσμιακό λογαριασμό στην Ελλάδα. Ακόμη εάν τα χρήματα αυτά επενδυθούν θα επιστρέφεται μέρος του φόρου που πληρώθηκε».
Ενώ λοιπόν εμάς τους εργαζόμενους μας "τσεκουρώνει" η εφορία με τα νέα φορολογικά μέτρα  , αυτούς τους δίνει κίνητρα με πολύ χαμηλές φορολογήσεις για να επιστρέψουν τα κεφάλαιά τους και εάν τα επενδύσουν τους επιστρέφει και μέρος του φόρου!!
Αν αυτό δεν είναι ακραία ταξική πολιτική πράξη υπέρ των κεφαλαιοκρατών και σε βάρος των εργαζομένων τότε τι είναι;


Είπε και εννόησε και άλλα πολλά ο Γ.Ραγκούσης .
Για τις κρίσεις των διευθυντών και προϊσταμένων που θα γίνουν με το νέο νόμο που θα φέρει σύντομα στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ, για τις μεγάλης κλίμακας συγχωνεύσεις υπηρεσιών που θα γίνουν στο Δημόσιο και τις μετατάξεις υπαλλήλων , αρχής γενομένης από τους ΟΤΑ με βάση τον "Καλλικράτη"(να γιατί ο Πάγκαλος έριχνε πριν λίγο καιρό την φωτοβολίδα για απολύσεις στο Δημόσιο ).




Τελικά έχει ένα "ενδιαφέρον" η συνέντευξη! (κλικ εδώ)