Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π. :«Τέρμα πια η κοροϊδία, δώστε λεφτά για την Υγεία… »


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.)

 Αθήνα: Ιουλιανού 42-46 τ.κ. 10434
           Τηλ.: 2108234914,fax: 2108234916,κιν.:6936557550


Αθήνα, 18/03/2010

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

«Τέρμα πια η κοροϊδία, δώστε λεφτά για την Υγεία… »


        Συνάντηση με την Υπουργό Υγείας κ. Ξενογιαννακοπούλου, την Υφυπουργό κ. Γεννηματά και το Γενικό Γραμματέα κ. Δημόπουλο σε τεταμένο κλίμα και μετά από εισβολή των απεργών Νοσηλευτών στο Υπουργείο Υγείας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, κατά την 24ωρη Πανελλαδική απεργία του Κλάδου μας.
        Το γεγονός ότι επί 5 μήνες, μάταια, ζητούσαμε συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΑΣΟΝΟΠ με την πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ, αλλά και το ότι τη στιγμή που συγκεντρωθήκαμε έξω από το Υπουργείο, η Υπουργός επικαλέστηκε το βαρύ πρόγραμμα επαφών και συναντήσεων με άλλους φορείς προκειμένου να αποφύγει τη συνάντηση, εξόργισαν το πλήθος των διαδηλωτών που ουσιαστικά εισέβαλαν στο ισόγειο του κτηρίου.
        Η Υπουργός Υγείας, για άλλη μια φορά επανέλαβε μονότονα τις ίδιες χιλιοειπωμένες εξαγγελίες για προσλήψεις, τη λεκτική στήριξη στο δίκαιο αίτημα του Νοσηλευτικού Κλάδου για υπαγωγή στα ΒΑΕ, το ότι δεν θα υπάρξει περικοπή των κονδυλίων για υπερωρίες και εξαιρέσιμα, ενώ για  τη γενικότερη μισθολογική πολιτική, επικαλέστηκε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.
        Τα όσα σήμερα ακούσαμε από τα χείλη της Υπουργού, δε διαφέρουν σε τίποτα απ’ αυτά για τα οποία πριν έναν ακριβώς χρόνο ο προκάτοχός της κ. Αβραμόπουλος δημόσια ¨δεσμευόταν¨.
        Για το Νοσηλευτικό Προσωπικό της χώρας, η συνέχιση των αγωνιστικών διεκδικήσεων αποτελεί πλέον μονόδρομο.


        Γραφείο Τύπου ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.