Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με Υπουργό Υγείας


Το μόνο που απεκόμισαν ήταν… διάθεση για  συνέχιση του διαλόγου !!! 
(κουβέντα να γίνεται)

Όπως αναφέρει η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών:
Η Υπουργός Υγείας αρνήθηκε να δεσμευτεί για χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της προκήρυξης των 2950 θέσεων που είναι σε εκκρεμότητα, αλλά και για το χρόνο προκήρυξης των 3000 θέσεων που είχε εξαγγείλει. Ταυτόχρονα αρνήθηκε να απαντήσει αν είναι διατεθειμένη να ανατρέψει την απόφαση του παγώματος ουσιαστικά των προσλήψεων για το 2011 έως το τέλος του 2013 (αφού στο νόμο για την εισοδηματική πολιτική προβλέπεται στην καλύτερη περίπτωση να καλύπτονται μόνο οι συνταξιοδοτήσεις του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού).
Η προσπάθεια της Υπουργού να εμφανίσει ότι δεν περικόπτονται οι δαπάνες για νυκτερινά Κυριακές και υπερωρίες είναι μια μεγάλη απάτη. Αποκρύπτει ότι στον προϋπολογισμό του 2010 ήδη οι δαπάνες έχουν περικοπεί σε σχέση με το 2009 σε ποσοστό πάνω από 10%. Αρνήθηκε να δεσμευτεί ακόμα για το ελάχιστο, δηλαδή την περικοπή του επιδόματος μονάδων κατά 12%.

Όπως δε αναφέρει και σε δελτίο τύπου η ΠΟΕΔΗΝ
Το Υπουργείο στο μόνο που δεσμεύτηκε ήταν στην συνέχιση του διαλόγου ενώ εξέφρασε την φραστική υποστήριξη στην ένταξή μας στα ΒΑΕ. Για τα οικονομικά προβλήματα μας παρέπεμψε στην γενικότερη εισοδηματική πολιτική και στην κακή κατάσταση της οικονομίας και της χώρας

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά, μαύρη και στα λαγκάδια!
Η μόνη λύση είναι οι μαζικοί ενωτικοί αγώνες μαζί με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα γιατί και η μέρα στο τέλος... μαύρη θα γίνει!