Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΑΔΕΔΥ-Δελτίο Τύπου για την ανακοίνωση των μέτρων της κυβέρνησης και του Δ.Ν.Τ


ΑΔΕΔΥ-Δελτίο Τύπου για την ανακοίνωση των μέτρων της κυβέρνησης και του Δ.Ν.Τ.
Αθήνα 29.4.2010
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 173
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:
1. Η συνάντηση έγινε για τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και της κοινωνίας και την δημιουργία εντυπώσεων για την επιβολή των πιο βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων.
 2. Τα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με το Δ.Ν.Τ., δυσβάστακτα και επώδυνα, ρίχνουν τα βάρη και πάλι μόνο στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, ιδιαίτερα στον Δημόσιο Τομέα.
3. Η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού των εργαζομένων στο δημόσιο, το πάγωμα των μισθών για τα τρία επόμενα χρόνια, η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης καθώς και η αύξηση του κόστους ζωής, με την αύξηση του Φ.Π.Α., των ειδικών φόρων κατανάλωσης και την αλλαγή των συντελεστών των έμμεσων φόρων, οδηγούν κατευθείαν στην φτώχεια και πολλούς στην οικονομική ένδεια και εξαθλίωση.
Η κυβέρνηση συνεχίζει να επιλέγει πολιτικές που φορτώνουν όλο και περισσότερα βάρη στους εργαζόμενους και συνταξιούχους και συγχρόνως αφήνει ελεύθερο και χωρίς υποχρεώσεις το πεδίο των «εχόντων και κατεχόντων».
Οι αγώνες των εργαζομένων αποτελούν την μόνη ελπίδα για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων του Δ.Ν.Τ., της Ε.Ε. και της κυβέρνησης για την προστασία των δικαιωμάτων μας
 Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.