Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Κατέρρευσαν και οι «κόκκινες γραμμές».


«Το να βάζουμε κόκκινες γραμμές δεν έχει νόημα»
Με αυτή την ατάκα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής επιβεβαίωσε πλέον με τον πιο επίσημο τρόπο την άνευ όρων παράδοση της χώρας στη ληστρική κηδεμονία ΕΕ-ΔΝΤ.
 Όχι βεβαίως ότι είχε και κάποια ιδιαίτερη διαφορά η παράδοση με όρους με την άνευ όρων παράδοση.
Ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας τον  ειδικό τρόπο έκφρασης των κυβερνητικών εκπροσώπων ανήγγειλε στην ουσία τις απολύσεις στο Δημόσιο  πέρα από τις συγχωνεύσεις  και τις μετατάξεις  υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων. Μάλιστα τις παρουσίασε  όχι σαν επιταγή του ΔΝΤ αλλά σαν επιλογή της κυβέρνησης λόγω της κατάστασης της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης.
Χαρακτηριστικά αποσπάσματα  από συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» (κλικ εδώ):
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κόκκινες γραμμές υπάρχουν στη διαπραγμάτευση που κάνουμε με το ΔΝΤ και την Ε.Ε.; Θέλω να πω έχετε βάλει όρια στο μέχρι που μπορούμε να πάμε. Γιατί ακούσαμε χθες τον υπουργό Οικονομικών, στη συνέντευξη που μας έδωσε στο ALTER, να λέει ότι το Σύνταγμα επιτρέπει την κατάργηση θέσεων στο Δημόσιο και αυτό αυτόματα δημιούργησε συνειρμούς απολύσεων που έρχονται.
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πάμε σε μία διαπραγμάτευση, όπου βάζουμε τα όριά μας, όπου διαβουλευόμαστε, όπου συζητάμε, όπου διαπραγματευόμαστε, όπου δίνουμε την πραγματική εικόνα της χώρας μας και της οικονομίας, που σημαίνει ότι -όπως είπε και ο συνάδελφός μου ο κ. Παπακωνσταντίνου- δεν πάμε να συζητήσουμε πάνω σε μια λευκή κόλλα χαρτί, αλλά το να βάζουμε κόκκινες γραμμές δεν έχει κανένα νόημα.

Και λίγο παρακάτω:
«Αυτό που είπατε για το δημόσιο και για τις θέσεις εργασίας, δεν είναι το ΔΝΤ το οποίο θα μας επιβάλει απολύσεις, είναι η ίδια η κατάσταση στην ελληνική δημόσια διοίκηση που επιβάλει επιτέλους να γίνει μία ορθολογιστική διαχείριση και των δημοσίων υπαλλήλων και των θέσεων. Εμείς προχωράμε σε συγχώνευση οργανισμών και φορέων, όπου καταργούνται θέσεις. Εκεί μπορούμε να κάνουμε μετατάξεις σε υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες, έτσι ώστε να μην κάνουμε νέες προσλήψεις. Ούτως ή άλλως, έχουμε προχωρήσει ήδη σε αναστολή προσλήψεων στο δημόσιο τομέα. Είναι γνωστό ότι το έχουμε κάνει πριν από μήνες, άρα έχουμε όπλα τα οποία επιτάσσουμε σε οποιονδήποτε μας πει ότι πρέπει να περιορίσουμε τις θέσεις των δημοσίων υπαλλήλων».


Βρε λές κάτι να ήξεραν οι νοσοκομειακοί  γιατροί στη Λευκάδα (κλικ εδώ) και προτίμησαν να φύγουν με ψηλά το κεφάλι;