Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου


ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΕΙΝΗ
Δ/νση: ΠΓΝΙ – (Λ.Πανεπιστημίου - 45500) Τηλ: 2651099519 FAX: 2651040756 email: einh@otenet.gr

                                                       
                                                                                                   Ιωάννινα, 1-4-2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Του ΔΣ της ΕΙΝΗ σχετικά με τις εξελίξεις μετά τη συνάντηση ΟΕΝΓΕ – Υπ. Υγείας
·             Προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς Ηπείρου – Λευκάδας
·             Προς τα ΜΜΕ

Πραγματοποιήθηκε χθες, 31/3,  συνάντηση της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου  Υγείας .
Οι κινητοποιήσεις μας με σημαντική συμμετοχή πανελλαδικά οδήγησαν στη χορήγηση πρόσθετου κονδυλίου με τη δέσμευση ότι θα  καταβληθούν στο σύνολό τους, χωρίς περικοπές, οι δεδουλευμένες εφημερίες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. 
Δεν διευκρινίστηκε το χρονοδιάγραμμα καταβολής των δεδουλευμένων, παρά την επιμονή της ΟΕΝΓΕ, ενώ δεν δόθηκε και καμιά εγγύηση για την καταβολή των εφημεριών Μαρτίου, δεδομένου ότι ισχύει ακόμα η οδηγία για την μηνιαία αποδέσμευση του δωδεκατημορίου του συνολικού κονδυλίου των εφημεριών.
Κατόπιν τούτου, και όσο το Υπουργείο Υγείας δεν ανακοινώνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής των δεδουλευμένων   η επίσχεση εργασίας συνεχίζεται.
Μετά τις γιορτές του Πάσχα οι τριμελείς επιτροπές των νοσοκομείων θα πρέπει να συγκαλέσουν συνελεύσεις σε κάθε νοσοκομείο για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να προγραμματίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Παραμένουμε αμετακίνητοι στη κατάρτιση ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης των νοσοκομείων και απορρίπτουμε κατηγορηματικά οποιαδήποτε απόπειρα των Διοικήσεων να περικόψουν τα εφαρμοζόμενα προγράμματα που ήδη βρίσκονται στα όρια της ασφαλούς εφημέρευσης.
Συμμετέχουμε στη 3ωρη στάση εργασίας (11-2) την Πέμπτη 8 Απριλίου, ημέρα που ψηφίζεται το φορολογικό νομοσχέδιο που περικόπτει δραστικά τις αμοιβές της εφημερίας και καταργεί το αφορολόγητο του επιδόματος βιβλιοθήκης, παραβιάζοντας κατάφωρα έναν ακόμα όρο της κλαδικής συμφωνίας του 2008.
Ευχόμαστε σε όλους καλό Πάσχα!
 Το ΔΣ της ΕΙΝΗ