Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΟΥΝ. Θέλουν να σαρώσουν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα. Θα το επιτρέψουμε; 20 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ


Ο ανυπότακτος ελληνικός λαός στις 5 ΜΑΗ σε μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων δεκαετιών έστειλε μαχητικό μήνυμα μαζικής αντίστασης για την απόκρουση και ανατροπή των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλουν η κυβέρνηση Τσολάκογλου του ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. με τη συναίνεση των ΝΔ-ΛΑΟΣ.
Συναδέλφισσες-οι
Το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αφού λήστεψαν τα ταμεία έρχονται τώρα να μετατρέψουν το ασφαλιστικό –συνταξιοδοτικό σύστημα από κοινωνικό και διανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό. Σφαγιάζουν τις συντάξεις και τις μετατρέπουν σε κοινωνικά βοηθήματα. Αυξάνουν τα όρια ηλικίας οδηγώντας τους εργαζόμενους στη δουλειά μέχρι θανάτου. Αυξάνουν τα όρια ηλικίας των γυναικών. Αυξάνουν τα χρόνια εργασίας στα 40.Επιδοτούν επιπλέον την εργοδοσία, απελευθερώνουν τις απολύσεις, βάζουν χέρι στις συμβάσεις και κάνουν τα στραβά μάτια στην ανασφάλιστη εργασία.
Με το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία  το δημόσιο σχολείο παραδίνεται πλήρως στις αγορές.
Με το πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ιδιωτικοποιούν υγεία και παιδεία. Θέλουν να καταργήσουν ακόμα και Νοσοκομεία και Πανεπιστήμια, να καταργήσουν και αυτό το σημερινό ελάχιστο κοινωνικό κράτος. Σφαγιάζονται δημόσια κοινωνικά αγαθά δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων για την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
Μπορούμε να τη σταματήσουμε και να κερδίσουμε αν στηριχθούμε στους ενωτικούς – συντονισμένους αγώνες, στην πλατιά κινητοποίηση των συνδικάτων, στη μαζική συμμετοχή μας στις Γενικές Συνελεύσεις με απεργίες και σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική.
Σε αυτό τον αγωνιστικό δρόμο έχουμε θέση όλοι. Όλοι όσοι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των περιστάσεων. Η  αντίθεση χιλιάδων εργαζόμενων  στην συνδικαλιστική ηγεσία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, δείχνει ότι μπορεί να ξεπεραστούν η ηττοπάθεια, οι πολιτικές σκοπιμότητες εντός της αστικής πολιτικής, διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας με βάση τον τεράστιο πλούτο που παράγεται και είναι στα χέρια μιας χούφτας καπιταλιστών. Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία να δυναμώσουμε το συντονισμό των σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σεβόμενοι την αυτονομία του κάθε σωματείου, καταγγέλλοντας τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ προβάλλοντας την ανάγκη για ένα νέο εργατικό κίνημα, διασφαλίζοντας την ενότητα όσων θέλουν να αγωνιστούν, κόντρα σε λογικές κομματικής περιχαράκωσης-καπελώματος και κοινοβουλευτικής εξαργύρωσης των αγώνων.  
Μια νέα σελίδα της ιστορίας άνοιξε στις 5 Μάη. Να μην τη κλείσουμε. Η ανεξάρτητη πολιτική παρέμβαση των εργαζομένων, αυτός ο πολιτικός γίγαντας που  κοιμόταν, αφυπνίστηκε.
Ο δρόμος θα είναι μακρύς, αλλά το πρώτο  βήμα έγινε. Η ελληνική εργατική τάξη και ο λαός της χώρας έστειλαν μήνυμα ελπίδας, αντίστασης και ανατροπής του νέου Μεσαίωνα, σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο.
Η τρομοκρατία και η συκοφαντία δεν θα περάσουν!
 ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
ΕΞΩ Η Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ.
 ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΡΑ.
ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ
45% ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
ΡΙΖΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ. ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ.
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ-ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ-
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ-
ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΒΑΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 9:30 π.μ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων Πρέβεζας