Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Η εικαζόμενη βούληση της πλειοψηφίας!


εικάζωκάζω < εκός < εκω. Προέρχεται από το "εκός", το οποίο στα αρχαία ελληνικά σήμαινε όμοιος και ήταν μετοχή του αρχαιότερου ρήματος εκω (μοιάζω). Η ρίζα είναι κοινή με της λέξης «εικόνα»
εικάζω
* υποθέτω και συμπεραίνω ότι κάτι είναι σωστό επί τη βάσει κάποιων στοιχείων, τα οποία όμως δεν είναι απολύτως επαρκή για να σχηματίσω άποψη με βεβαιότητα. Εχει λιγότερο θετική έννοια από το ρήμα συμπεραίνω, το οποίο υποδηλώνει ότι κάποιος έχει έστω και στοιχειώδη δεδομένα για να συνάγει συμπέρασμα.
Εικάζω ότι θα καταδικασθεί
Αυτά που έρχονται, κανείς εύκολα τα εικάζει, (Κ. Καβάφης)

Όσο το σύστημα και τα πολιτικά του επιτελεία (ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΔ) θα εντείνουν τη προσπάθεια να στείλουν τον κόσμο της εργασίας της χώρας μας σε εργασιακές συνθήκες και μισθούς Κίνας ,Αφγανιστάν και Βουλγαρίας δηλαδή κάπου μεταξύ 17ου και 18ου  αιώνα, όσο οι εργατικές και λαϊκές αντιστάσεις θα φουντώνουν και θα απειλούν να τους σαρώσουν,  άλλο τόσο θα υποκύπτουν όλο και συχνότερα  στον πειρασμό να γράφουν στις σόλες των παλαιών υποδημάτων τους και το σύνταγμα και τους νόμους και την έστω και λίαν κουτσουρεμένη αστική δημοκρατία μας. Εξ άλλου η αστική δημοκρατία τους και οι θεσμοί της  δεν  ήταν ποτέ και δεν είναι ο στόχος, δεν ήταν ποτέ και δεν είναι ο σκοπός,  αλλά το μέσον για την επιβολή και άσκηση της εξουσίας τους .
Όταν το μέσον δεν βοηθά,  τόσο το χειρότερο για το μέσον!

Για το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που έλαβε χώρα χθες παρακαλώ διαβάστε εδώ.
Είχε και συνέχεια όμως…
Κατά τη διάρκεια της  χθεσινής συνεδρίασης της Βουλής λοιπόν και ενώ υπήρχε σε εξέλιξη κίνηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό των 15 υπογραφών για να υποβάλουν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας , το οποίο μπορούσε να οδηγήσει στην αναβολή ψήφισης του χθεσινού νομοσχεδίου- που αφορούσε το τμήμα των μέτρων για τις περικοπές δώρων και επιδομάτων αδείας- και βεβαίως της τροποποίησης του ψηφισμένου νόμου, ο  προεδρεύων εκείνη την ώρα  αντιπρόεδρος της Βουλής  . Γρ. Νιώτης έσπευσε να κλείσει άρον άρον τη συνεδρίαση και να ανακοινώσει την υπερψήφιση του νομοσχεδίου διά της «εικαζόμενης βούλησης της πλειοψηφίας» !!!-(καθώς στην αίθουσα ήταν παρόντες ελάχιστοι κυβερνητικοί βουλευτές)

Καταλάβατε πως κυβερνάται η χώρα μας πλέον .
Δια της «εικαζόμενης βούλησης της πλειοψηφίας».Και είναι αλήθεια.
Ναι, διότι εικασία είναι ότι οι σημερινοί κυβερνώντες είναι πλειοψηφία Αφού  με ένα ληστρικό και καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα όντας μειοψηφία στο λαό, απέκτησαν ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Και επειδή πολύ σύντομα ούτε αυτή θα μπορούν να έχουν έστω και με το υπάρχον καλπονοθευτικό σύστημα, ετοιμάζουν ένα νέο ακόμη πιο αντιδραστικό και καλπονοθευτικό νόμο.
Εικασία είναι και η Δημοκρατία τους και οι θεσμοί της , διότι όπως βλέπετε έχουν τέτοια ελαστικότητα που  κάθε φορά  επιμηκύνονται ή  βραχύνονται αναλόγως των περιστάσεων.
Για να χωρούν και να επιτρέπουν γι αυτούς τα πάντα.

Μετά από αυτά, πόσο θλιβερός και γελοίος ακούγεται ο λόγος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή που κατηγορεί τα κόμματα της αριστεράς ότι δεν σέβονται τους δημοκρατικούς θεσμούς!!!