Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Προσπαθούν να ανακόψουν το κύμα φυγής των εργαζομένων


Η κυβέρνηση επιχειρεί να ανακόψει το κύμα πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για σφαγιασμό, όχι μόνο των ώριμων αλλά και των θεμελιωμένων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, με συγκεκριμένα άρθρα στο νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή για τους έχοντες κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
 Ποιος όμως τους έχει εμπιστοσύνη πλέον σε οτιδήποτε;

7.α. Ορίζεται ότι , συνταξιοδοτικά δικαιώματα , που έχουν  θεμελιωθεί η θεμελιώνονται μέχρι τη 31-12-2010 από τους τακτικούς υπαλλήλους που συνταξιοδοτούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων ή με διατάξεις που παραπέμπουν σ’ αυτόν ,καθώς και από τους ασφαλισμένους των πρώην Ειδικών Ταμείων που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ , δεν θίγονται από τη παραμονή στην Υπηρεσία, μετά την ανωτέρω ημερομηνία και τυχόν συνταξιοδοτικές μεταβολές στη διάρκεια αυτής δεν επηρεάζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους.
β. Παρέχεται η δυνατότητα , σε όσους από τους υπαλλήλους του Δημοσίου , των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. που συνταξιοδοτούνται , σύμφωνα με τις προαναφερόμενες διατάξεις , έχουν υποβάλλει αίτηση παραίτησης από 1-1-2010, να την ανακαλέσουν εντός της οριζόμενης προθεσμίας. Η αίτηση  ανακαλείται ανεξάρτητα από το στάδιο στο οποίο βρίσκεται. Ο χρόνος από τη λύση της σχέσης αυτής μέχρι την επαναφορά τους στην Υπηρεσία θεωρείται χρόνος πραγματικής υπηρεσίας.